Kubatov Gábor és Dejan Sztankovics ünnepli a Ferencváros bajnoki címét

Szombaton a Ferencváros labdarúgócsapata a Kisvárda elleni döntetlennel biztosította be a bajnoki címét a 2023–2024-es szezonban, amit Kubatov Gábor, a klub elnöke és Dejan Sztankovics vezetőedző is nagy örömmel kommentált.

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a közösségi médiában osztotta meg gondolatait a csapat bajnoki címével kapcsolatban. Háláját fejezte ki a Jóisten felé, és megemlítette, hogy sokan "odaföntről is" akarták ezt a sikert, amit mindenki érezhet. Kubatov szerint ez a közös akarat és érzés összeköti a klubot és annak híveit.

A klubelnök emlékezett megboldogult édesapjára is, aki több mint ötven évvel ezelőtt vitte ki először futballmeccsre, ahol a lelátón tapasztalható hangulat azonnal magával ragadta. Kubatov számára a fradizmus több mint csupán szurkolás: egy életérzés, büszkeség és egy nagy család részének lenni.

Kubatov Gábor kiemelte: "A Fradi nekem a múzsám, az életem, a mindenem." Ezzel kifejezve, mennyire fontos számára a klub és annak sikerei.

A bajnoki cím kapcsán köszönetet mondott Dejan Sztankovics vezetőedzőnek és a teljes szakmai stábnak, akik példaképként állnak a fiatalabb generációk előtt. Kubatov szerint a szakmai stáb munkája elismerést érdemel, hiszen ők segítették a csapatot a bajnoki cím elérésében.

Dejan Sztankovics, aki a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján pezsgőfürdőt kapott játékosaitól, elmondta, hogy egy bajnoki cím mindenhol bajnoki cím, de a Ferencvárosnak a 35., sorozatban a hatodik volt, számára pedig ez az első FTC-trénerként, ami most a legfontosabb számára.

Sztankovics köszönetet mondott Kubatov Gábornak a lehetőségért, és kiemelte, hogy egy család részeként, egy célért küzdenek. Név szerint említette Hajnál Tamás sportigazgatót és a szakmai stáb több mint húsz tagját, akik nélkül ő „semmi” lenne.

A vezetőedző hozzátette, hogy a spanyolországi alapozó edzőtáborban fektetett munka eredményeként a bajnokságban február óta jól szerepeltek: 12 mérkőzésen 10 győzelmet arattak és kétszer játszottak döntetlen.

Sztankovics kiemelte, hogy 26 játékosa van, de mind egy emberként küzd, és ünnepelt a pályán, amikor volt miért. A vezetőedző a Ferrarihoz hasonlította a csapatot, jelezve, hogy egy jó csapatot is tudni kell vezetni, különben karambolozik. A szezon még nem ért véget, hiszen a Magyar Kupa elhódítása is cél, és már az elődöntőre is úgy készülnek, mintha az a döntő lenne.

Végül, de nem utolsósorban, a szurkolók felé is háláját fejezte ki Kubatov Gábor. Úgy véli, sokan nem is sejtik, mennyi embernek adott vissza hitet és boldogságot a Ferencváros az évek során. Az elnök szerint a csapat és a közösség alázata, kitartása és küzdeni akarása vezetett a harmincötödik bajnoki arany megszerzéséhez. "Erkölcs, Erő, Egyetértés" – ezek az értékek vezérlik a klubot már százhuszonöt éve.