Harsányi felüljáró bontása és újjáépítése

Két héttel ezelőtt vette kezdetét a harsányi felüljáró rekonstrukciós munkálatai, amelyek szeptemberig tartanak, és több mint félmilliárd forintba kerülnek.

A boon.hu borsodi hírportál beszámolója szerint a felüljárót, amelyet egy korábbi közlekedési balesetben rongált meg egy túlméretes tréler, már teljesen lebontották. A munkálatok idejére új forgalmi rendet alakítottak ki, terelésekkel és korlátozásokkal kísérve a csomópont környékén. A híd középső része, amely a 3-as főút felett helyezkedik el, a szakértői vélemények alapján már a baleset után javíthatatlannak bizonyult, így teljes átépítésre szorul. A projekt állami forrásból valósul meg, és a költségek meghaladják a nettó 511 millió forintot.

A felüljáró megrongálódását egy nehézgépszállító tréler okozta, amely túlméretes munkagépet szállítva, figyelmen kívül hagyva a magasságkorlátozó jelzőtáblát és az útvonalhasználati engedély hiányában, nagy sebességgel nekiütközött a hídnak. A baleset következtében a híd 15 tartógerendájából 13 súlyosan megrongálódott.

: boon.hu