Gulácsi Péter bravúrja segítette a Leipzig győzelmét

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig fontos győzelmet aratott a német labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában, ezzel megerősítve helyüket a Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban.

Az RB Leipzig, amelyben a két magyar válogatott, Gulácsi Péter és Willi Orbán is végig a pályán volt, az újonc Heidenheim otthonában diadalmaskodott 2-1-re. A lipcsei csapat az első félidő végén szerzett vezetést Benjamin Šeško révén, míg a második félidőben Nikola Dovedan egyenlített, de a győztes gólt Lois Openda szerezte a 85. percben. Gulácsi Péter egy kiemelkedő védéssel is hozzájárult a sikerhez, amikor Heidenheim játékosa, Sessa szabad helyzetben került szembe vele, de a magyar kapus hárított.

A győzelemnek köszönhetően a Leipzig immár hét forduló óta veretlen, és biztosan a negyedik helyen áll, amely a következő szezonban is Bajnokok Ligája-indulást jelent számukra. A csapat már nem végezhet az ötödik helynél hátrébb a bajnokságban.

A Bundesliga 30. fordulójában további mérkőzéseket is játszottak, többek között a sereghajtó Darmstadt kiesési rangadót nyert az utolsó előtti Köln vendégeként. A forduló további eredményei között szerepel a TSG 1899 Hoffenheim és Borussia Mönchengladbach közötti 4-3-as mérkőzés, valamint a VfL Wolfsburg 1-0-s győzelme a VfL Bochum ellen. A forduló pénteki mérkőzésén az Eintracht Frankfurt 3-1-re legyőzte az FC Augsburgot.

A hétvége további mérkőzései között szerepelt az Union Berlin és Bayern München összecsapása, ahol a Bayern München kiütéses, 5-1-s győzelmet aratott. A magyar válogatott Schäfer András kezdő volt az Union Berlinben, de az 59. percben lecserélték. A Bayern Münchenben, ahol Lőw Zsolt a másodedző, Thomas Müller kétszer is eredményes volt, ezzel pályafutása során már minden fordulóban szerzett gólt, a 30. fordulóban szerzett találataival kiegészítve "gyűjteményét".

A forduló vasárnapi mérkőzései között szerepel a Werder Bremen és VfB Stuttgart, a Borussia Dortmund és Bayer Leverkusen, illetve a SC Freiburg és FSV Mainz 05 találkozói.