NB I.: nyolcgólos meccsen nyert a Diósgyőr

A Diósgyőri VTK fordulatos és látványos mérkőzésen 5-3-ra győzött a Debreceni VSC ellen az NB I. 29. fordulójában, ezzel biztosítva helyét az első osztályban a következő szezonra is.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, Feledi Lászlóra, valamint Tatár Györgyre emlékeztek.

A DVTK már az első perc végén előnybe került, és az első félidőben dominált, két góllal vezetve a 22. percben, bár egy kihagyott büntető miatt nem tudta tovább növelni az előnyét. Megyeri hárította Pernambuco 11-esét. A Debrecen a szünet előtt szépített, majd a második félidő elején egyenlített. A Diósgyőr azonban nem hagyta magát, újra átvette a vezetést, és a csereként beálló Gera Dániel első labdaérintéséből is gólt szerzett, így ismét kétgólos előnyre tett szert. A Debrecen több nagy helyzetet is kialakított, de a Diósgyőr egy ellentámadás végén, a ráadás perceiben Fekete Vince góljával végleg eldöntötte a mérkőzést.

A találkozó végeredménye Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5-3 (2-1) lett, a miskolci stadionban 6005 néző előtt. A gólszerzők Klimovics (1.), Edomwonyi (22., 60.), Gera D. (67.), Fekete V. (94.), illetve Baranyai (42.), Bárány (48.), Ojediran (83.) voltak. A mérkőzésen Lagator (29.), Dzsudzsák (64.) sárga lapot kapott.

Sikerével a DVTK matematikailag is bebiztosította első osztályú tagságát.

Labdarúgás

OTP Bank Liga

29. forduló

  • Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 5–3

Korábban

  • Puskás Akadémia FC–Paksi FC 5–0
  • Ferencváros–Kisvárda 0–0