Az FA-kupa döntőjébe lőtte a Man. Cityt a Real elleni BL-dráma egyik negatív hőse

Elsőként a címvédő Manchester City jutott be az angol labdarúgó FA-kupa fináléjába.

A bajnokságban is listavezető együttes 1-0-ra verte a Chelsea-t a Wembley Stadionban rendezett szombati elődöntőben. A meccset eldöntő gólt a 84. percben az a Bernardo Silva szerezte, aki szerdán kihagyta a 11-esét a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, melynek nyomán kiesett a Manchester City.

Az FA-kupa másik elődöntőjében, melyet vasárnap rendeznek, a másodosztályú Coventry a Manchester Uniteddel találkozik. Ha a Coventry nyer, úgy 2008 óta az első másodosztályú csapat lehet, amely megmérkőzhet az FA kupáért. Akkor a Cardiff City jutott be a fináléba, ahol végül az élvonalbeli Portsmouth Kanu 37. percben szerzett találatával 1-0-ra győzött. A Portsmouth jelenleg a harmadosztályban szerepel.

A Premier League-ben az Arsenal kétgólos győzelmet aratott a Wolverhampton Wanderers vendégeként, ezzel átvette a vezetést a címvédő Manchester Citytől, amely az FA-kupa elődöntője miatt csak május 14-én játssza le a találkozóját. A Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpool, amely a tabella harmadik helyén áll, vasárnap délután a Fulham otthonában lép pályára.

Az élmezőny állása a Premier League-ben: 1. Arsenal 33 meccs/74 pont, 2. Manchester City 32/73, 3. Liverpool 32/71, 4. Aston Villa 33/63.