Legyőzte a Vasast, fél lábbal már az NB I-ben érezheti magát a Szpari

Az éllovas Nyíregyháza Spartacus 3–1-re legyőzte a második helyen álló vendég Vasast a labdarúgó Merkantil Bank Liga 29. fordulójának rangadóján.

A balmazújvárosi mérkőzésen Nagy Dominik révén már a 9. percben vezetéshez jutott a házigazda, amely előnyét fél óra után megduplázta. Ráadásul a fővárosiak Hidi M. Sándor kiállítása miatt megfogyatkoztak.

A 60. percben ugyan szépített a Vasas, ám öt percre rá öngóllal visszaállt a különbség, amely a lefújásig megmaradt. A sikerrel a Nyíregyháza óriási lépést tett, hogy megnyerje a másodosztályt, és felkerüljön az élvonalba, miután már tíz pont az előnye riválisával szemben.

Labdarúgás

NB II

Nyíregyháza Spartacus FC–Vasas FC 3–1

Az élcsoport:

  • Nyíregyháza 67 pont/29 mérkőzés,
  • Vasas 57/29,
  • Győr 54/28

A sportesemények mellett Nyíregyházán egy másik, sokkal sötétebb esemény is történt. Holtan találtak rá egy férfira csütörtök este a városban, akiről úgy tudni, 30 évvel ezelőtt ő maga is gyilkolt, ezután pedig 11 évig ült börtönben. A tűzoltók törték be a lakása ajtaját, ahol elvágott nyakkal, vérbe fagyva találták rá.

Rejtélyes haláleset ügyében helyszíneltek a rendőrök, miután egy 45 éves férfi holttestére bukkantak. A mostani áldozatról a Tények úgy tudja, hogy korábban 11 év börtönre ítélték, miután 30 évvel ezelőtt rablógyilkosságot követett el.

Szomszédai elmondása alapján a férfi alkoholista volt, többen rettegtek tőle. Azonban a hatóságok kiérkezésekor egy barátja is felbukkant, aki látogatóba ment a férfihoz – ismerősét sokkolták a történtek.

Az említett "rossz dolgok" között egy brutális gyilkosság szerepelhet, melyet a férfi fiatalkorában, mindössze 18 évesen követett el. Miután a most holtan talált férfit letartóztatták, 11 évet töltött börtönben, majd utána Nyíregyházára tért vissza.

A riport szerint a 45 éves férfinak sok konfliktusa akadt a környékbeliekkel, de azt még nem tudni, hogy pontosan mi történhetett a lakásán a végzetes napon. Igazságügyi orvosszakértő bevonásával indított nyomozást a rendőrség.