Áttörést hozhat a meggyilkolt kétéves szerb kislány ügyében az új vizsgálat

Nem csak a kétéves szerb kislány meggyilkolásával vádolt férfiak egyikének hallgatása törhet meg, de áttörést hozhat a nyomozásban annak a furgonnak és a benne található tárgyaknak a törvényszéki átvizsgálása is, amellyel a kis Danka Ilicset elgázolták.

Elrendelte a zajecsari felső ügyészség a Danka Ilicset elütő autó törvényszéki szakértő általi átvizsgálását, és arra is utasítást adott, hogy a szakértő az autóban talált tárgyakat is megvizsgálja. A héten a furgon átvizsgálásán túl több fordulat is várható az ügyben: Srdan Jankovics, a kislány meggyilkolásával vádolt egyik gyanúsított, aki a Vízművek szolgálati autóját vezette március 26-án, védőügyvéd kirendelését kérte, ami arra utalhat, hogy megtörheti a hallgatását.

A kétéves Danka Ilics március 26-án tűnt el Bor melletti Banjsko Polje településről, ahol családi házuk udvarán játszott a testvéreivel. Tíz nap keresés után Dejan Dragijevics és Srdan Jankovics bori lakosokat, a helyi kommunális közvállalat dolgozóit vették őrizetbe, akik a gyanú szerint elütötték, majd megfojtották a kislányt.

Megszólaltak a szülők

A szülők a horvát Index című lap beszámolója szerint egyelőre nem fogadnak részvétnyilvánításokat, mivel amíg nem találják meg kislányuk holttestét, addig reménykednek abban, hogy él. Az apa arról számolt be, hogy beszélt a lánya gyilkosaival az eltűnés helyszínénél, amikor azok a már elütött kislánnyal a csomagtartóban haladtak a hulladéklerakó felé. A gyanúsítottak közömbösen válaszoltak, hogy nem látták Dankát, majd később a kislány holttestét egy illegális hulladéklerakónál dobták ki.

Az apa szerint, ha a gyanúsítottak segítséget nyújtottak volna a kislánynak, akkor ők lennének a legnagyobb hősök számára. Azonban most az életfogytig tartó börtönbüntetésben bízik, mint igazságos büntetésben lánya gyilkosainak. A kislány meggyilkolása egész Szerbiát megrázta, és az eltűnését követően az ország soha nem látott erőket mozgósított a kislány felkutatására, az Interpol és az Europol bevonásával.