Szoboszlai Dominik teljesítménye közepes osztályzatokat kapott az angol sajtótól

A Liverpool Európa-liga-visszavágóján Szoboszlai Dominik játéka nem nyerte el az angol sajtó tetszését, ahol a magyar játékos teljesítményét többnyire 5-ös és 6-os érdemjegyekkel értékelték.

A Gewiss Stadionban lezajlott mérkőzés Jürgen Klopp számára az utolsó nemzetközi találkozó volt a Liverpool kispadján, és bár a csapat 0-1-es győzelmet aratott az Atalanta ellen, ez csak a tisztes búcsúhoz volt elegendő. Szoboszlai Dominik az utóbbi hetekhez hasonlóan játszott, azonban a rengeteg eladott labda árnyékolta be ambiciózus futballját. A Sportskeeda.com 7-es osztályzatától eltekintve a többi értékelés 5-ös és 6-os között mozgott.

A Thisisanfield.com szerint Szoboszlai néha hatással tud lenni a mérkőzésre, de a végtermék gyakran rossz döntésnek bizonyul, és a szezon eleji formájától messze elmarad. A Football-italia.net és a 90min.com egyaránt 5-ös érdemjegyet adtak, mivel nem volt képes a várt hatást gyakorolni a meccsre. A Goal.com szerint volt egy tűrhető lövése, de a passzjátéka hanyag volt, és egy eladott labdával komoly bajt okozott a csapatának.

A Liverpool.com és az Anfieldwatch.co.uk 6-os érdemjegyet adtak, utóbbi kiemelte, hogy egy hanyag passz kis híján bajba sodorta a csapatát. Az Anfieldindex.com szerint a magyar válogatott csapatkapitánya jobb oldali középpályásként kezdett, de a házigazda jó védekezése meghiúsította a helyzetek kialakítását. Az Eurosport.com és az Onefootball.com is 6-ost adtak.

A Sportskeeda.com 7-es értékelése szerint Szoboszlai 85 százalékos passzpontosságot ért el, öt párharcot nyert meg, és két szerelése volt, valamint egy kaput eltaláló lövése. A Dailymail.co.uk 5-ös érdemjegyet adott, mivel a játékos az utóbbi hetekben szenvedett, és az utolsó passzai rossz helyre mentek. A Skysports.com és az MSN.com is 6-ost ítélt meg.

A Liverpoolworld.uk szerint Szoboszlai megpróbált behatolni az Atalanta védelme mögé, de gyakran túl könnyedén szórta el a labdákat, és a 66. percben lecserélték. A BBC.com 5,32-es osztályzatot adott, ami a kezdők közül csak Mo Szalah 5,12-es értékelésénél volt magasabb.