Paprika Dorina és a nehéz küzdelem a gyermekáldásért

Paprika Dorina, a Farm VIP sztárja, könnyek között beszélt arról a komoly egészségügyi problémáról, amely akadályozhatja őt a gyermekvállalásban. A fiatal lány PCOS-szal és inzulinrezisztenciával küzd, és aggódik amiatt, hogy esetleg sosem lehet anya.

Paprika Dorina tavaly ősszel osztotta meg követőivel, hogy policisztás ovárium szindrómát és inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála. A tavalyi év során életmódváltásba kezdett, miután orvosa rákszűrés során cisztákat észlelt nála, amelyek további vizsgálatokat igényeltek. Az életmódváltás során több mint 40 kilót sikerült fogynia.

Az év elején újra furcsa tünetek jelentkeztek nála, mint a súlygyarapodás, emésztési problémák, fáradékonyság vagy a hajhullás, ami miatt ismét orvoshoz fordult, és kiderült, hogy sürgős műtétre van szüksége. A családja különösen aggódott érte, mivel Dorina jelentős súlyvesztésen ment keresztül.

A 19 éves lány korábban nem tulajdonított nagy jelentőséget a tüneteknek, de végül úgy döntött, változtatni kell az életmódján. A változás nem volt egyszerű, hiszen a külsejével is meg kellett küzdenie. Szakember segítségével kezdett el komoly étrendet követni, és szigorú szabályokat tart be azóta is.

A TV2 sztárja a Palikék Világa by Manna Szóló című műsorban mesélt arról, hogy a PCOS miatt nehezen eshet teherbe, ami nagyon megviseli őt. Jelenleg nem tervezi, hogy anya legyen, de a jövőben szeretne gyermeket, és ez a betegség komoly akadályt jelenthet számára. A műsort vezető Dombóvári Vanda arról kérdezte, mi volt a legfájóbb veszteség, amit a diagnózisát követően megtapasztalt, mire Dorina elárulta, hogy a legnagyobb félelme az, hogy esetleg nem lehet majd gyereke.

Dorina bízik abban, hogy a jövőben anya lehet, és példájával másokat is inspirálhat. Elszántan küzd a betegsége legyőzéséért, és reméli, hogy mások is merítenek belőle erőt. Mint mondta, bár tudta, hogy baj van, nem sejtette, hogy mekkora, végül egy felfázás miatt kereste fel a nőgyógyászát, ezen vizsgálat hatására derült fény a pontos diagnózisokra. Azt, hogy sikerült-e leküzdenie a betegségét, egyelőre nem tudja, erre az előtte álló szűrővizsgálatokon derülhet majd fény.

Itt vagyok 19 évesen, húzom, halasztom ezt a dolgot, és mi van, hogyha majd nem lehet gyerekem? Ott volt nekem az a pont tavaly, hogy elhatároztam, hogy jó, én ebből nem kérek többet. Én ezt a betegséget le fogom küzdeni, meg fogok gyógyulni és le fogok fogyni, hogy az én példámból mindenki tanuljon, és mindenki tudjon szívni magába annyi energiát, hogy bárki képes erre

– jelentette ki Paprika Dorina.