Milák Kristóf felkészülése a párizsi olimpiára

Milák Kristóf egy év kihagyás után tért vissza a versenyzéshez az április elejei országos bajnokságon, ahol öt arany- és egy ezüstérmet szerzett, de edzője, Virth Balázs szerint még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy meg tudja védeni 200 méter pillangón a címét a párizsi olimpián.

Virth Balázs elmondta a Sportádiónak, hogy bár Milák teljesítménye meglepte a szakmát, mégis van hova fejlődnie. A versenyző 50 méteren jól úszott, 100-on közel állt a legjobb idejéhez, de 200-on elmaradt a várakozásoktól. Milák az országos bajnokságon 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 pillangón nyert aranyat, és 50 méter pillangón Szabó Szebasztián mögött második lett.

Az edző szerint Milák tavalyi teljesítményéhez képest két másodperccel maradt el, ami a medencében négy métert jelent. Virth úgy véli, hogy Milák erős és gyors, de az állóképesség terén még sokat kell fejlődnie. Az edzéseken is érzékelhető volt, hogy az állóképesség szempontjából még messze vannak az ideális szinttől.

A következő 6-8 hét lesz döntő az állóképesség visszaépítése szempontjából, és ebben a folyamatban segítségükre lesznek a május végi és június eleji Mare Nostrum versenyek, valamint a júniusi belgrádi Európa-bajnokság.