Hivatalos: Menczer Tamás úgy ment, hogy maradt

Menczer Tamás államtitkári megbízatása a Külgazdasági és Külügyminisztériumban lemondására tekintettel megszűnt, de Szijjártó Péter miniszter továbbra is számít a munkájára, és miniszteri biztosként a magyar–német társadalmi kapcsolatok fejlesztésével bízta meg.

Egy hete vált hivatalossá, hogy Menczer Tamás államtitkári megbízatása véget ért, azonban a Hivatalos Értesítőből kiderült, hogy Szijjártó Péter miniszter miniszteri biztosként továbbra is számít a Fidesz új kommunikációs igazgatójának munkájára. Menczer Tamás az elmúlt időszakban elsősorban Magyar Péterrel foglalkozott, de mostantól a magyar–német társadalmi kapcsolatok fejlesztésére is koncentrál.

Szijjártó Péter április 13-tól nevezte ki Menczer Tamást miniszteri biztosnak, aki a következő feladatokat látja el:

  • Részt vesz a magyar–német társadalmi kapcsolatok fejlesztésére irányuló álláspont és tevékenység kialakításában,
  • Együttműködik a Külgazdasági és Külügyminisztérium érintett szervezeti egységeivel, más minisztériumokkal, államigazgatási szervekkel és egyéb szervezetekkel, valamint hazai és külföldi partnerekkel,
  • Támogatja a magyar–német ifjúsági szervezetek és a kormány közötti együttműködési programok előkészítését, tartalmának kidolgozását és végrehajtását,
  • Elősegíti a magyar–német testvérvárosi kapcsolatok kialakítását és fenntartását,
  • Elősegíti a magyar–német társadalmi kapcsolatok fejlesztésére irányuló kétoldalú kapcsolatfelvételt, egyéb programok, fórumok előkészítését és megrendezését.

A miniszteri biztos tevékenységét Szijjártó Péter irányítja, és munkájáért helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazást kap, amely havi bruttó kétmillió forintot tehet ki. A biztosi munka ellátásához szükséges személyi és tárgyi feltételeket a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosítja. Menczer Tamás kinevezése visszavonásig, de legfeljebb két éven át lesz érvényben.

Tavaly novemberben Menczer Tamás az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta a magyar-német kapcsolatok értékét és fontosságát, kiemelve, hogy a Magyar-Német Fórum jól szolgálta a kapcsolatok erősítését, de további tartalmas fórumok létrehozását tervezik, amelyekbe több német partner bevonását is szeretnék. Emellett Menczer Tamás a budakeszi választókerület országgyűlési képviselője is, ahol idén márciusban 1 767 342 forint tiszteletdíjat vett fel.

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatójaként, a közelmúltban emlékeztetett a közösségi médiában arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ma délután bemutatja a Fidesz választási manifesztumát a budapesti Millenárison. Az eseményen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Deutsch Tamás EP-listavezető is. A Választási Manifesztum tartalmazni fogja, hogy mi a június 9-i választás tétje, és melyek a Fidesz legfontosabb céljai. Menczer Tamás hozzátette, hogy létfontosságú választás jön és, hogy meg kell védeni Magyarország békéjét és biztonságát.

Hogy miként jutott ilyen magasságokra a karrierjét sportriporterként indító Menczer Tamás, ebben a cikkben mutattuk be.