Jakab Péter kemény üzenetet küldött Magyar Péternek

Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke, videóüzenetben válaszolt Magyar Péter vádjaira, és kemény szavakkal illette: "NER-es kóbor lovag" -ként emlegette, és vádalkut is felajánlott neki.

A Nép Pártján elnöke, Jakab Péter egy videóüzenetben reagált Magyar Péter korábbi kijelentéseire. Jakab szerint ő már évek óta harcol az Orbán-rendszer ellen, és ezt 2022-ben, 2018-ban, valamint 2014-ben is megtette az akkor rendelkezésére álló eszközökkel. A politikus azt állítja, miközben ő az Orbán-rendszer ellen küzdött, Magyar Péter túlárazott közbeszerzéseket írt alá.

Jakab Péter válaszában kiemelte, hogy Magyar Péter részt vett a NER építésében, és a felesége közreműködésével embereket hallgattak le, valamint hozzájárult a jogállamiság leépítéséhez Magyarországon. Emellett azt is megjegyezte, hogy Magyar Péter a vidék kifosztásában is részt vett, miközben most azzal vádolja Jakabot, hogy cserbenhagyta a vidéket.

A videóüzenetben Jakab Péter vádalkut ajánlott Magyar Péternek, a Tisztelet és Szabadság Párt alelnökének. Az ajánlat lényege, hogy ha Magyar Péter "feldobná" a fideszes haverjait, akkor kevesebb büntetést kaphatna. Jakab Péter hangsúlyozta, hogy ha komolyan vesszük az elszámoltatást, akkor Magyar Péter sem lehet kivétel.