Hilda felháborodása Petra közeledése miatt

A "Házasság első látásra" műsorban történt ideiglenes párcsere során Petra és Laci közötti beszélgetés későbbi feszültséget okozott, amikor Hilda szembesítette Petrát a történtekkel.

Petra a "Házasság első látásra" egyik epizódjában megjegyezte, hogy a kísérletben résztvevő férfiak közül egyedül Laci áll számára egy szinten. Az ideiglenes párcsere alkalmával Petra és Laci hosszabb beszélgetést folytattak, amely során Petra kifejezte, hogy szívesen ismerkedne tovább Lacival, aki azonban udvariasan visszautasította a közeledést. Ennek ellenére Petra úgy érezte, hogy Laci imponálva volt a flörtölésétől.

A csütörtöki adásban Hilda konfrontálta Petrát a beszélgetésük részleteivel kapcsolatban. Petra ekkor elmondta, hogy örült a lehetőségnek, hogy több időt tölthetett Lacival, mivel úgy érezte, hogy közös az értékrendjük. Petra a kamerák előtt azt állította, hogy bár flörtölt Lacival, nem lépte át a határokat, és nem volt semmilyen fizikai kontaktus közöttük. Hozzátette, hogy bűntudata van, mivel úgy érzi, nem viselkedett jobban, mint férje, Andris, aki hajlamos mások házastársával flörtölni.

Laci és Hilda maguk is megbeszélték a történteket, ahol Laci őszintén bevallotta, hogy Petra flörtölt vele, ami zavarba hozta őt. Hilda erre reagálva elmondta, hogy csalódott, mivel úgy gondolta, hogy kapcsolatuk egyértelmű mindenki számára, de úgy tűnik, Petra számára ez nem világos. Hilda miniinterjúban kifejtette, hogy szerinte Petra vakon keresi a helyét, és rossz ajtón kopogtat, továbbá felvetette a kérdést, hogy vajon Petra provokálni akar-e valakit, vagy más célja van. Hilda szerint Petra ezzel a viselkedésével saját magát minősíti.

A helyzet azonban tovább bonyolódott, amikor kiderült, hogy Petra a találkozó során levette a gyűrűjét és nyalókát szopogatott, amitől Laci kissé zavarba jött. Hilda a közös párterápián kijelentette, hogy nem emlékszik arra, hogy Petra említette volna neki a flörtölést, amire Petra azt válaszolta, hogy nem tapizták egymást, de flörtöltek. Hilda később a miniinterjújában fejtette ki, hogy az edző által emlegetett játékosság alatt ő nem arra gondolt, hogy nyalókát szopogatott a férje előtt és lehúzta a gyűrűjét az ujjáról, jelezve, hogy ő más típusú találkozóban gondolkodik, mint amiben voltak.

Eközben Petra férje, Andris többször is nemtetszésének adott hangot a felesége irányába, és a többiek előtt felszólította Petrát, hogy költözzön ki a lakásukból, mondván: „Soha többet nem akarlak látni”. A feszült helyzetben Bogi is szorongani kezdett, mert úgy vélte, mindenki Petrát alázza folyamatosan. Andris a vitájuk során számon kérte Petrát, hogy miért nem volt őszinte Hildához, és közölte vele, hogy ez őt megijeszti.