Komoly szócsata a gyulai polgármester és Magyar Péter között

Gyula város polgármestere és a Tisza párt alelnöke, Magyar Péter közötti heves vita alakult ki a közösségi médiában, miután az alelnök a városban tett látogatást.

Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere egy Facebookon közzétett videóüzenetben reagált Magyar Péter városi látogatására és kijelentéseire. A polgármester kifogásolta, hogy Magyar Péter szerint a városvezetésben maffia működik, és emlékeztette őt a város fejlesztéseire, mint az Almásy-kastély felújítása és a park megnyitása a közösség számára.

Görgényi Ernő személyeskedő hangnemben válaszolt, említést téve Magyar Péter magánéleti botrányairól, és arról, hogy a beszédét talán mások írták meg. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a Tisza párt nem kért áramot a rendezvényükre, csupán behajtási engedélyt, amit meg is kaptak.

A polgármester továbbá Perjési Klárát, a város MSZP-s országgyűlési képviselőjét is megemlítette, aki korábban 1 forintért akarta eladni az Almásy-kastélyt, és kapcsolatba hozta őt Gyurcsány Ferenccel, aki ellen Magyar Péter és ismerősei alapítványt hoztak létre.

Magyar Péter válaszában arra kérte a polgármestert, hogy inkább a hangfelvételről beszéljen, amin állítólag fenyegette a kollegáit. A Tisza párt alelnöke elismerte a város szépségét és Görgényi Ernő munkáját, de arra figyelmeztetett, hogy ne fenyegetőzzenek a gyulaiakkal.

Görgényi Ernő válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy Magyar Péter egy olyan személyt védelmez, aki súlyos bűncselekmények vádja miatt áll bíróság előtt, és több millió forint közpénzt vett fel munka nélkül. A polgármester arra kérte Magyar Pétert, hogy ne őt fenyegetezze, hanem nyilatkozzon a gyulai támogatói múltjáról.

A vita kapcsán felmerült egy 2019-es hangfelvétel is, amelyen Görgényi Ernő és a Magyar Posta gyulai helyettes vezetője, Torma Béla beszélgetnek, és amelyen a polgármester arra kéri Torma Bélát, hogy adjon át neki politikailag fontos információkat.