Kézközépcsonttörés miatt véget ért a magyar válogatott kulcsjátékosának szezonja

Kézközépcsonttörése miatt – saját bevallása szerint – nagy valószínűséggel véget ért az idény a magyar válogatott kosárlabdázó Hanga Ádám számára.

A keddi edzésen történt baleset során Hanga Ádám kézközépcsontja kettétört, amikor a labdáért harcolva csapattársa könyöke és a saját kézfeje összeütközött. A 35 éves játékos az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy azonnal érezte a sérülés súlyosságát, és rögtön kórházba sietett, ahol beigazolódott a félelme.

Hanga arról is beszámolt, hogy másnap sebésszel konzultált a műtét szükségességéről, de végül úgy döntöttek, nem operálják meg. A gipszet csütörtökön eltávolították, és helyette rögzítőt kapott, amit hat-nyolc hétig kell viselnie.

A kosárlabdázó az idényt értékelve vegyes érzésekről számolt be. Az Euroligában nem sikerült a várt eredményeket elérniük, és lemaradtak a rájátszásról. Hanga hosszú, közel két hónapos kihagyás után építette fel magát, és a szezon második felében már jó formában játszott.

A Crvena zvezda játékosa büszke arra, hogy a szerb klubnál folytathatta pályafutását, és rendszeresen nagy létszámú közönség előtt léphetett pályára. A Szerb Kupa megnyerése örömet okozott számára, és az ABA Ligában alapszakaszgyőzelem után a rájátszásban vannak, majd a szerb bajnokság befejezése következik.

Hanga Ádám jövőjét illetően elmondta, hogy 1+1 éves szerződése van, így nem biztos, hogy a következő szezonban is a Crvena zvezdánál fog játszani. Mint háromgyermekes apa, nem szeretne költözni, de a klub döntése és a sérülése is befolyásolhatja a jövőjét. Azt reméli, hogy egy hónapon belül tisztázódik, maradhat-e Belgrádban.