Diákszervezetek tárgyalásai főpolgármester-jelöltekkel

Az ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront és a Fridays For Future Magyarország folytatja az egyeztetéseket a főpolgármester-jelöltekkel. A Mi Budapestünk Program keretében először Karácsony Gergellyel, majd Vitézy Dáviddal tárgyaltak, akik ígéreteket tettek a program célkitűzéseinek teljesítésére.

A diákszervezetek először Karácsony Gergellyel ültek tárgyalóasztalhoz, ahol a főpolgármester írásban vállalta a Mi Budapestünk Program teljeskörű teljesítését. Karácsony a találkozón kiemelte, hogy korábban is támogatták egymást az oktatás és a klímaváltozás kérdéseiben. A főpolgármester azt is ígérte, hogy a megbeszéléseket folytatni fogják.

A diákszervezetek ezután Vitézy Dáviddal folytatták az egyeztetéseket, aki vállalásokat tett a programra vonatkozóan, és kiegészítéseket, javaslatokat is megfogalmazott. A találkozó során a diákok kérdéseket tettek fel, és részletesen tárgyalták a programot. Bár konkrét megállapodás még nem született, Vitézy ígéretet tett arra, hogy vasárnapig írásban ad részletezett választ a programra.

Vitézy Dávid a tárgyaláson elmondta, hogy pályafutása során az éjszakai buszjáratok bevezetését tartja a fiatalság számára legfontosabb intézkedésnek. A közlekedés mellett a lakhatást emelte ki mint kiemelt problémát, és megjegyezte, hogy Magyarországon demokrácia van. A finanszírozás tekintetében magántőke, uniós források és kormányzati források bevonását tervezi.

A diákszervezetek további főpolgármester-jelöltek megkeresését várják, és már megkezdték a tárgyalásokat a kerületi polgármester-jelöltekkel is. Eddig Pikó Andrással, Niedermüller Péterrel és Abonyi Gyöngyivel tárgyaltak. A jelöltek ajánlatainak beérkezése után a diákszervezetek tagjai döntenek majd arról, hogy kit támogatnak, és az eredményeket nyilvánosságra hozzák.