Chipset vitel miatt maradhat le a szalagavatóról egy diák

Egy amerikai iskolában, West Carrolton városában egy tanuló nem vehet részt a saját szalagavatóján, mert megszegte az intézmény szabályait egy zacskó chips elfogyasztásával.

Az eset az Ohio állambeli iskolában történt, ahol az igazgató öt napra felfüggesztette a diákot, Ali-t, miután az iskolában bekapott egy marék chipset, amit az iskolabuszon kapott. Ali anyja, Amber Guy szerint a lánya éhes volt, és nem ette meg az egészet, csupán két darabot, a zacskót pedig a szemétbe dobta, mielőtt órára ment.

Amber Guy elmondása szerint a szalagavató nagyon fontos volt a lányának, aki már több mint ötven ruhát próbált fel, hogy megtalálja a tökéleteset. Ez az esemény lehetett volna az egyetlen bál, amelyre eljuthat, mivel decemberben érettségizik, és ezáltal egy egyszeri lehetőséget veszíthet el.

Az iskola szigorúsága nem az egészséges étkezés előmozdításából fakad, hanem egy súlyosan allergiás tanár védelméből. Az iskolában több helyen táblák figyelmeztetnek a diákokat és a személyzetet arra, hogy bizonyos területeken tilos élelmiszert fogyasztani. Az intézkedés célja, hogy megóvják azt a munkatársat, aki bizonyos élelmiszerektől életveszélyes állapotba kerülhet.

A szabályokat nem csak a tanárokra, hanem az allergiás diákokra is alkalmazzák, és az iskola minden év elején aláírat egy nyilatkozatot a szülőkkel és a diákokkal, amelyben tudomásul veszik ezeket a korlátozásokat.

Ali és anyja tisztában voltak a korlátozással, de Amber Guy szerint a "tilos a kukorica" tábla, amely egy csöves kukoricát ábrázol, nem volt elég egyértelmű reggel fél hétkor. Hozzátette, hogy nem is tudott arról, hogy a szabályzatot aláíratták velük, mivel Ali apja írta alá, akivel már elváltak.

Az anya fellebbezett a döntés ellen, de elutasították, így most ügyvédet keres a helyzet megoldására.