Deutsch Tamás kész vitázni Magyar Péterrel

Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-listavezetője a Mandinernek adott interjúban beszélt az uniós források felszabadításáról, a Fidesz kilépéséről az Európai Néppártból, és kijelentette, hogy kész vitázni Magyar Péterrel, akit hazugsággal vádol.

Deutsch Tamás a Mandiner interjújában több témát is érintett. Elmondta, hogy a május 3-án véget érő európai parlamenti listaállítás után kész vitázni Magyar Péterrel, akit úgy jellemez, hogy "úgy hazudik, mint Gyurcsány". Hozzátette, hogy a brüsszeli bürokrácia ellenére keményen dolgoznak a magyar érdekek képviseletéért.

Deutsch szerint a Magyarországnak járó uniós források visszatartása politikai okokból történt, de a magyar kormány tagjai, köztük Varga Judit, Bóka János, Navracsics Tibor és Orbán Viktor sikeresen felszabadították ezeket az összegeket. A Fidesz kilépését az Európai Néppártból az egyik legjobb döntésnek nevezte, és úgy véli, hogy az új ciklusban lesz európai politikai családja a Fidesznek.

A migrációs paktumot és az uniós migrációs csomagot is kritizálta, mondván, hogy ezek felszámolják az EU külső határainak védelmét és szétverik az unió egységét. Kijelentette, hogy nem fogják hagyni, hogy Magyarországból bevándorló országot csináljanak.

Deutsch Tamás azt is elmondta, hogy Brüsszel háborús uszítóként viselkedik, és fegyveres konfliktust forszíroz. A Fidesz huszonnégy európai parlamenti mandátummal számol, és fontosnak tartja a lista megújítását. Az ellenzéki képviselőkkel való együttműködés hiányát is kifogásolta, őket "hazaárulónak" nevezve.

A Fidesz április 19-én Választási Manifesztumot fogad el, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond, és az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is felszólal.

Deutsch Tamás a másik interjúban is kifejtette álláspontját, kijelentve, hogy "who the fuck is Magyar Péter?" és hogy a jelöltállítás után kész vitázni bármelyik "háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel". A DK-ról azt mondta, hogy "szimplán liberális kiegészítőket magukra öltő nettó posztkommunisták". A Fidesz huszonegy mandátumra számít az EP-ben, és Deutsch a brüsszeli bürokrácia zsarolását és politikai nyomásgyakorlását "vérzivataros időknek" nevezte. Az uniós források visszatartását jogszerűtlennek tartja, és úgy véli, hogy a cél az volt, hogy tönkre tegyék Magyarországot. Az Európai Néppártból való kilépésről szólva azt mondta, hogy ez a legjobb döntés volt, mivel az EPP átállt az európai baloldalhoz. Az orosz-ukrán háború kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy "tragikus, egyben mélységes csalódás, hogy a Béke Nobel-díjas Európai Unió a saját polgárainak elemi érdekeivel szemben minden áron egy kilátástalan fegyveres konfliktust forszíroz".