Minden sorozat véget ér egyszer: nem íródik tovább a szaúdi klub történelmi rekordja

Vége szakadt az al-Hilal rekordsorozatának: a szaúdi labdarúgócsapat 34 egymást követő győzelem után vereséget szenvedett, ezzel a szériával első a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) örökranglistáján, amelyen az Újpest a harmadik.

Az al-Hilal csúcsszériáját az egyesült arab emírségekbeli al-Ain szakította meg, amikor az ázsiai Bajnokok Ligája elődöntőjében, szerdán 4–2-re nyert a rijádi együttes ellen. Az al-Hilal 2023. szeptember 25-től kezdődő nyertes meccssorozatából húszat az országos bajnokságban, hármat a hazai Király Kupában, kettőt a nemzeti szuperkupában és kilencet a kontinentális BL-ben aratott.

A 34 győzelemmel az al-Hilal biztosan áll az IFFHS örökrangsorának élén. A második helyet az északír Belfast Celtic foglalja el 31 győzelemmel, míg a harmadik helyen az Újpest található, amely 1945 augusztusa és 1946 májusa között 30 bajnoki mérkőzésen diadalmaskodott megállás nélkül.

A magyar csapatok közül a Ferencváros is helyet kapott az élcsoportban, a 12. helyen az IFFHS rangsorában. Ennek oka, hogy a zöld-fehérek 1931 májusától 1932 májusáig tartó időszakban 25 alkalommal – 22 bajnoki és három kupamérkőzésen – maradtak veretlenek.