Az árvíz sem tántorítja el a Pagani hiperautó tulajdonosát

Az Egyesült Arab Emírségeket sújtó zivatarok és árvizek ellenére is vannak, akik nem félnek útnak indulni luxusautóikkal, mint például egy egymilliárd forintos Pagani Utopia sofőrje.

Az elmúlt héten az Egyesült Arab Emírségeket heves zivatarok érték, melyek árvizeket okoztak. A közösségi médiában megosztott videók tanúsága szerint sokan még ilyen körülmények között is merészkednek az utakra, legyen szó Tesláról vagy Porsche Taycanról, amelyeket az áradat szinte tetőig elborít.

Elektromos autók esetében elméletileg nem fenyegeti őket a hajtás tönkremenetele, ha a szigetelésük megfelelő, míg a hagyományos motorú járművek vízszívása végzetes károkat okozhat.

Egyesek azonban nem törődnek a veszélyekkel, még akkor sem, ha egy rendkívül értékes járművet vezetnek. Ilyen volt a Pagani Utopia sofőrje is, akinek autója nagyjából 2,5 millió dollár (930 millió forint) értékű.

A videón a sofőr habozik, majd mégis úgy dönt, hogy megkockáztatja az áthaladást. A Pagani alacsony hasmagassága miatt már száraz aszfalton is könnyen elakadhat, nemhogy az árvíz által elárasztott útszakaszon, ahol nem látható, mi rejtőzik a víz alatt.

A sofőrnek végül sikerült átvágnia magát a vízen, ami különösen kockázatos lehetett volna, hiszen ha bármi történik, egyértelmű bizonyítékok szolgáltak volna arra, hogy nem megfelelő elővigyázatossággal használta a járművet.

A Pagani Utopia egy ritka darab, hiszen a gyártó mindössze 99 példányt készít belőle, mindegyiket egy ikerturbós 6.0 literes AMG V12-es motorral szerelve, amely 852 lóerős teljesítményre képes.