A Kennedy család Joe Biden mellett áll ki

A demokrata párti Kennedy politikusdinasztia több tagja is Joe Biden amerikai elnök mellett tette le a voksát az idei elnökválasztáson, annak ellenére, hogy Robert F. Kennedy Jr., a család egyik tagja független jelöltként indul a választáson.

A Kennedy család néhány tagja tegnap egy philadelphiai kampányeseményen mutatta ki támogatását Joe Biden iránt. Kerry Kennedy, Robert F. Kennedy Jr. testvére, Bidenről úgy nyilatkozott, hogy ő azon jogok és szabadságok bajnoka, amelyekért az ő apjuk és nagybátyáik is kiálltak, ezzel Robert F. Kennedy és John F. Kennedy elnökökre utalva, akik mindketten merénylet áldozatai lettek.

Rory Kennedy, aki szintén jelen volt az eseményen, korábban aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy függetlenként induló testvére, RFK Jr. befolyásolhatja a Biden és Trump közötti versengést, és ez előnyt jelenthet Trump számára. Kerry Kennedy Donald Trumpot is bírálta, mondván, hogy Trump azt ígérte, hogy diktátor lesz, és megpróbálja felfüggeszteni az alkotmányt.

Kerry Kennedy nem beszélt konkrétan testvére kampányáról, csak annyit említett, hogy 2024-ben csak két jelöltnek van esélye megnyerni az elnökséget. Robert F. Kennedy Jr. pedig örömét fejezte ki amiatt, hogy testvérei politikailag aktívak, és bár nem értenek egyet mindenben, a szeretetükben egységesek. RFK Jr. a RealClearPolling összesítése szerint jelenleg a szavazatok 8 százalékát szerezné meg, és a kampányuk szerint már Utah után Michiganben is sikerült felkerülniük a szavazólapokra.