Vitézy Dávid megújítaná a Rákóczi utat

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a Rákóczi út teljes felújítását ígéri, amelyet az elhanyagoltság szimbólumának nevezett egy közösségi médiában közzétett videóban.

A főpolgármester-jelölt szerint a Rákóczi út ma az elhanyagoltság szimbólumává vált, és eljött az ideje, hogy a sugárutat és környékét faltól-falig megújítsák. Vitézy Dávid a közlekedési infrastruktúra teljes körű átalakítását tervezi, amely a Ferenciek terétől a Keleti pályaudvarig terjedne.

A tervek között szerepel a közterületi megújítás mellett a zöld övezetek növelése, a hiányzó zebrák pótlása, valamint a kerékpározási lehetőségek biztonságosabbá tétele. Vitézy Dávid ígéretet tett továbbá a sugárút üzleteinek újranyitására és a közösségi közlekedési megállók biztonságosabbá tételére.

A főpolgármester-jelölt célja egy olyan Budapest megteremtése, ahol több a zöld terület, több a gyalogátkelő, biztonságosabb a kerékpározás és a közösségi közlekedés, valamint újra nyílnak a boltok. Vitézy Dávid szerint ezek a változtatások hozzájárulnának egy újjáéledő, Budapesthez méltó sugárút létrehozásához.

A jelölti vitára való részvétel is tervei között szerepel, ahol reményei szerint a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely is megjelenik. Vitézy Dávid szerint Karácsony nem teljesítette ígéreteinek többségét, míg ő pozitív visszajelzéseket kap mind a szakmai szférából, mind az utca emberétől, mióta bejelentette főpolgármesteri szándékát.