A HVG Állásbörze második napja zajlik

Ma este 17 óráig látogatható a HVG Állásbörze a Papp László Budapest Sportarénában, ahol több mint száz munkaadó kínál álláslehetőségeket. Azok számára, akik nem tudnak személyesen megjelenni, az online állásbörze is elérhető a hvgallasborze.hu oldalon, amely péntek estig tart.

A rendezvényen a közgazdászok, mérnökök, informatikusok és idegen nyelveket beszélők találhatnak maguknak állásajánlatokat. Mind pályakezdők, mind tapasztalt szakemberek számára kínálnak lehetőségeket a kiállítók. A pénzügyi szektortól kezdve a kiskereskedelmen át a járműiparig, számos terület képviselteti magát, többek között az OTP, a dm, a Suzuki, a Bosch, a Rheinmetall, a Siemens Mobility, az MVM, a Jenbacher Gas Solutions, a Deutsche Telekom IT Solutions, a Huawei Technologies, a MÁV-Volán Csoport, a BKV, a Waberer’s, a Tata Consultancy Services és a Randstad is részt vesz az állásbörzén. A Work in Finland állami ügynökség finnországi állásajánlatokkal érkezett. A résztvevő munkaadók teljes listája megtekinthető a rendezvény honlapján.

Az állásbörzén ingyenes szakértői segítséget nyújtanak az önéletrajzok megírásához és a pályázati anyagok összeállításához. A Jobline standjánál lehetőség van az önéletrajz átnézetésére, profi fotó készítésére, valamint dizájneri és stílustanácsadásra. Emellett állásinterjúra való felkészítés is igénybe vehető.

A nagyszínpadi előadások népszerűek, ahol az álláskereséshez és a karriertervezéshez kapcsolódó tanácsokat lehet hallgatni. A csütörtöki programban többek között Szabó Anna, a HVG Állásbörze operatív vezetője, a Dumaszínház előadói, Szily Nóra, Gál Dóra, Nagy Réka, dr. Horváth Kitti és Nyári Dia színésznő tartanak előadást vagy beszélgetést.

Az idei állásbörzén újdonság, hogy a nagyszínpad mellett két tematikus színpadon is zajlanak előadások és kerekasztal-beszélgetések. A Karrier Restart és Digital Forum színpadokon olyan témák kerülnek terítékre, mint a karrierváltás és a mesterséges intelligencia alkalmazása az álláskeresésben.

Az online állásbörzén a látogatók chaten keresztül vehetik fel a kapcsolatot a cégekkel, önéletrajzot küldhetnek és megtekinthetik a kiállítók által feltöltött anyagokat.

A HVG Állásbörze április 18-án a Papp László Budapest Sportarénában, valamint április 18-19-én online is várja az érdeklődőket.