Új színházi darab a változókor kihívásairól: Szőke Zoltán a férfi nézőpontot képviseli

A változókor nehézségeit feldolgozó új színházi darabban Szőke Zoltán is szerepet kap, aki a férfiak szemszögét hozza közelebb a közönséghez.

A klimax tabuként kezelése ellenére Tallós Rita színháza egy új darabot mutat be, amely a Hőhullám címet viseli, és amelyben a férfiak szempontja is fontos szerepet kap. Szőke Zoltán többféle szerepben tűnik fel a darabban, egyrészt a jelenetek résztvevőjeként, másrészt mint egyfajta konferanszié, aki vezeti a darabot.

Tallós Rita, a Liliom Produkció művészeti vezetője és a darab rendezője elmondta, hogy Szőke Zoltán szerepe elsősorban a férfiakhoz szól, és a cél az, hogy a férfitársakat is megszólítsa. A rendező beszámolt arról is, hogy meglepően nehéz volt férfiszínészt találni a szerepre, mivel többen visszautasították a felkérést, mondván, szégyenlősek és nem szeretnék ezt a szerepet eljátszani.

A darabban Szőke Zoltán karaktere olyan kérdéseket tesz fel, amelyek arra keresik a választ, hogy a férfiak hogyan reagálnának, ha ők maguk élnék át a változókor nehézségeit. A cél az, hogy a férfiak megértsék, milyen támogatást nyújthatnak azoknak a nőknek, akik ötven év felett úgy érzik, elvesztik nőiességük egy részét.