Szigetszentmiklós polgármestere és a poligráfos vizsgálat

Szigetszentmiklós független polgármestere, Nagy János kijelentette, hogy nem tartaná hitelesnek, ha egy poligráfos vizsgálat során őt kérdeznék.

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere, az ATV Voks2024 című műsorában beszélt arról, hogy nem tartaná hitelesnek a poligráfos vizsgálatot, ha azon őt kérdeznék. A polgármester szerint ez egy politikai manőver lenne, és nem biztosítana valódi bizonyítékot. A poligráfos vizsgálat ötlete Jószai Attila részéről merült fel, aki ezzel próbálta cáfolni, hogy kapcsolatban állna Kövér Lászlóval, a Fidesz házelnökével.

A két politikus közötti konfliktus már korábban is fennállt. Nagy 2021 januárjában, a járvány miatti rendkívüli jogrend keretében, egyszemélyi döntéssel menesztette Jószait, aki később önként is lemondott, hogy elhatárolódjon Nagytól. Ezt követően a kormányhivatal is elismerte Nagy döntésének jogszerűtlenségét.

Nagy a műsorban egy helyi bűnügyre is utalt, ahol az olajszennyezés gyanúsítottja nem vállalta a poligráfos vizsgálatot, mert szerinte az befolyásolható és irányítható. A polgármester szerint, ha perre kerülne a sor, neki kellene bizonyítania állításait, amelyek szerint vannak bizonyítékai arra, hogy Jószai gyakran járt Kövér László házában, bár elismerte, hogy személyesen nem látta ezeket a látogatásokat.

Nagy a beszélgetés során kitért arra is, hogy nem tartja durvának azokat a vádakat, amelyeket Magyar Péter április 6-i tüntetésén fogalmazott meg. Szerinte a politikai életben gyakoriak az ilyen típusú vádaskodások, és ezek nem számítanak veszélyes információnak.

A polgármester idén civil egyesület színeiben, civil csapattal készül indulni a választásokon. Elmondása szerint az ellenzéki pártok nem kívánnak mögé állni, de ez nem jelenti azt, hogy rosszban lenne velük. A Tisza Párt sem támogatja, mivel Nagy szeretne civil maradni, és nem kíván pártlogókat látni a kampányában.