Nagy fájdalmak közepette terült el a földön az olimpiai bajnok sztár

A Philadelphia 76ers bejutott a keleti főcsoport negyeddöntőjébe, míg az Atlanta Hawks számára véget ért a szezon az NBA kieséses szakaszának kezdetén. Jimmy Butler, a Miami Heat olimpiai bajnoka súlyos sérülést szenvedett.

Az NBA-ben nemrég bevezetett playin tornán a főcsoportok 7-10. helyezettjei küzdenek meg a rájátszásért. A hetedik és nyolcadik, valamint a kilencedik és tizedik helyezettek először egymás ellen játszanak, a győztesek a negyeddöntőbe jutnak, míg a veszteseknek még van esélyük a rájátszásba kerülésre a másik párosítás győztesével szemben.

A keleti konferencia 9-10. helyezettjeinek szerdai meccsén a Chicago Bulls 131–116-ra győzte le az Atlanta Hawks csapatát. A Bulls sikere Jacoby White 42 pontos, Nikola Vucevic pedig 24 pontos, 12 lepattanós teljesítményének köszönhető, míg az Atlantát Dejounte Murray 30 ponttal, Clint Capela pedig 22 ponttal és 17 lepattanóval hagyta el.

Az Atlanta Hawks kiesett, így a Chicago Bulls következő ellenfele a Miami Heat lesz, amely a Philadelphia 76ers otthonában 105–104-re alulmaradt. A 76ers-t Joel Embiid 23 ponttal és 15 lepattanóval erősítette, míg a Heat oldalán Tyler Herro volt a legeredményesebb 25 ponttal.

A Miami Heat sztárját, Jimmy Butlert, a The Athletic információi szerint térdszalag-sérülés érte a mérkőzés során.

A Philadelphia 76ers a keleti főcsoport negyeddöntőjében a New York Knicks csapatával mérkőzik meg. A klasszikus rájátszás a főcsoport-negyeddöntőkkel szombaton veszi kezdetét.