Menekülés közben fogták el a rendőrökre támadó férfit

Hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki ellenállt és megtámadta a rendőröket, amikor azok előállítani akarták Bács-Kiskun megyében.

  1. január 4-én, kora reggel rendőrök jelentek meg egy harmincas évei elején járó férfi otthonában, hogy előállítsák egy korábbi szabálysértés miatt. A férfi azonban nem volt hajlandó együttműködni, és figyelmen kívül hagyta a rendőrök felszólításait, akik ezután közölték vele, hogy kényszerítő eszközt fognak alkalmazni.

Amikor az egyik rendőr megpróbálta bilincselni, a férfi hadonászni és rúgkapálni kezdett, majd megrúgta és falnak lökte a rendőröket. A rendőrnő megpróbálta lefogni a férfi lábát, de a támadó kirántotta magát a fogásból és elmenekült. A rendőrök nagy erőkkel indított keresése hamar eredményre vezetett, és a férfit az elkövetés helyszínével szemben lévő ingatlan padlásán fogták el.

A támadás következtében a rendőrök 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A férfi ellen, aki jelenleg is letartóztatásban van, halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tettek indítványt.