Orbán Jr. titkos akciója és a hülyeségeket beszélő miniszter

Üdvözlök mindenkit ebben a télies időben! Ez itt újra a Reggel 4 hírlevél, benne az elmúlt nap legfőbb híreivel.

A VSquare információi szerint Orbán Gáspár új magyar szupertitkosszolgálat megszervezésében vehet részt, amely az amerikai elnöki Nemzetbiztonsági Tanács magyar megfelelője lehet. A miniszterelnök fia egy külpolitikával és kényes diplomáciai ügyekkel foglalkozó osztály létrehozásán dolgozik. Egy budai kórusiskola fellépése a CPAC-os rendezvényen nem politikai eseményként van kezelve, az iskola reméli, hogy a fellépés után kibővíthetik az épületet, de néhány szülő szerint a gyerekeket lobbizásra használják.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal az első vizsgálatát indítja el „a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján”. Rogán Antal engedélyezte Balásy Gyula cégcsoportjának, hogy 17,6 százalékkal megemelje az árait, ami a tavalyi éves átlagos infláció mértékével egyezik meg. Orbán 8,2 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésben, és a Magyar Nemzet a legtöbb sajtópert vesztette el a bíróságokon.

Varga Judit hülyeségeket beszélt, és Lázár János szerint Novák Katalin „nem való közénk”. A bicskei gyermekotthonban történteket vizsgáló fővárosi eseti bizottság súlyos mulasztásokat tárt fel, ahol a fideszes képviselők és az egykori fenntartó intézmények vezetői nem jelentek meg a vizsgálat záróülésén. Balog Zoltánt feljelentik a zsinati bíróságon, mivel a református egyház tíz tagja szerint már rég le kellett volna mondania a Dunamelléki Egyházkerület püspöki székéről. Zimbabwében több mint 4000 rab kapott amnesztiát a túlzsúfolt börtönök nyomásának enyhítésére.

Juhász Péter nyerte meg az V. kerületi ellenzéki előválasztást. Botka László ellen Szegeden egykori szövetségese indul, Joób Mártont pedig 271 milliós csalással vádolják. A Fidesz pesterzsébeti jelöltje helyesírási hibákkal teli szórólappal kampányol, annak ellenére, hogy iskolaigazgató.

A horvátországi választásokon az EU-kritikus "horvát Trump" vesztett, így egyelőre nem kerül hatalomra újabb potenciális Orbán-szövetséges a szomszédban. Németországban letartóztatások történtek, Berlin szerint az orosz titkosszolgálat ukrán katonákat kiképző amerikai támaszpontok elleni támadást tervezhetett. A World Press Photo fődíját egy halott unokahúgát tartó palesztin nő képe kapta, aki egy izraeli rakétatámadásban halt meg Gázában. Egy részegen vezető csecsen miniszter el akarta ütni a rendőröket, majd emberei erővel kiszabadították.

: Reggel 4 hírlevél