O. J. Simpson hamvasztása megtörtént

O. J. Simpson volt amerikaifutball-játékos hamvasztására szerdán került sor, és az eseményen csak meghívottak vettek részt, nyilvános megemlékezést nem terveznek.

A múlt héten elhunyt O. J. Simpson hamvasztását szerdán hajnalban végezték el a Las Vegas belvárosában található Palm Mortuaryban. Az eseményen Simpson ügyvédje, Malcolm LaVergne is jelen volt, aki az Associated Pressnek adott nyilatkozatában megerősítette a hamvasztás tényét, de a jelenlévők kilétét nem árulta el.

LaVergne elmondása szerint Simpson hamvait a gyerekei kapják meg, akik apjuk utolsó kívánsága szerint dönthetnek azok sorsáról. A családtagok úgy döntöttek, hogy nem lesz nyilvános megemlékezés. O. J. Simpsonnak négy gyermeke van: Arnelle és Jason az első házasságából, Sydney és Justin pedig a másodikból.

O. J. Simpson egykor hatalmas népszerűségnek örvendett, de ez megváltozott, amikor meggyanúsították felesége és annak új párjának meggyilkolásával. A menekülését és az azt követő rendőrségi üldözést milliók nézték a tévében. Bár 1995-ben felmentették a gyilkosság vádja alól, egy polgári perben 33,5 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték, amelynek csak egy részét fizette ki valójában.

Simpson jóhírnevét végleg egy 2007-es eset rontotta le, amikor Las Vegasban fegyveres rablással és emberrablással vádolták meg. A bíróság 33 év börtönbüntetést szabott ki rá, amelyből minimum kilenc évet kellett letöltenie. 2017-ben szabadult.