Marozsán Fábián kiesett a barcelonai tenisztornán

Marozsán Fábián nem jutott be a legjobb nyolc közé a barcelonai, 2,8 millió euró összdíjazású tenisztornán, miután az argentin Facundo Diaz Acosta ellen vereséget szenvedett.

A magyar teniszező, aki a világranglista 39. helyén áll, a tizenhetedik kiemeltként kezdte meg szereplését a tornán, miután a sérülés miatt visszalépett címvédő Carlos Alcaraz helyét vette át a főtáblán. Marozsán a második fordulóban lépett pályára, ahol a 19 éves francia Luca van Assche sérülése miatt feladta a mérkőzést mindössze 47 perc után.

Az argentin ellenfél, aki az ATP rangsorában az 53. helyet foglalja el, jó formában érkezett Európába, hiszen februárban tornagyőzelmet aratott Buenos Airesben. A mérkőzés elején mindkét játékos hozta az adogatását, de Marozsán az ötödik gémben átvette az irányítást, és nullára elvette Acosta szerváját, majd a sajátját is hozva 4:2-es előnyre tett szert. A magyar teniszező 5:3-as vezetésénél ismét brékelt, és így 35 perc alatt megnyerte az első szettet 6:3-ra.

A második szettben azonban Acosta azonnal brékelt, és Marozsán nem tudta visszavenni az előnyt. Az argentin 5:3-nál három pontot ütött zsinórban, és ezzel megnyerte a második játszmát. A döntő szettben Marozsán ismét elveszítette az első adogatását, gyorsan 3:0-s hátrányba került, és végül 6:1-re kikapott, ezzel búcsúzva a tornától. A vereség ellenére Marozsán várhatóan javítani fog a világranglistán elfoglalt helyezésén.

Marozsán Fábián jövő héten a madridi mestertornán folytathatja a versenyzést. Diaz Acosta a torna negyeddöntőjében a világranglistán hetedik Sztefánosz Cicipásszal vagy a spanyol Carballes Baenával találkozik.

ATP 500, BARCELONA, NYOLCADDÖNTŐ

  • Marozsán Fábián – Facundo Diaz Acosta 6:3, 3:6, 1:6