Kovács Gergely a helyi nyilvánosság megteremtésének fontosságáról beszélt

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke és a 12. kerületi ellenzéki polgármesterjelölti előválasztás győztese, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról, hogy a helyi nyilvánosság megteremtését tartja kiemelten fontosnak.

Kovács a műsorban elmondta, hogy a testületi ülések időpontjának módosítását is fontolgatja, hogy azok inkább déltől este nyolcig tartanak, mivel saját bioritmusa miatt délelőtt nehezebben érhető el. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke szerint a párt képviselői akár 40 önkormányzatban is mandátumot szerezhetnek, ami motivációt adhat a későbbi képviselőknek. Kovács úgy véli, hogy az önkormányzati munkában való aktív részvétel és az ügyek feltárása hosszú távon meghozhatja gyümölcsét. A listavezetőiket pedig esélyesnek látja a bejutásra legalább a kompenzációs listáról.

A pártnak nincs központi üzenete, mivel az önkormányzati választásokon a helyi ügyek a meghatározóak. Kovács szerint a helyi jelöltek legfontosabb feladata a nyilvánosság megteremtése lesz, mivel országos szinten hiányzik az objektív tájékoztatás. A 12. kerületben is tapasztalható volt, hogy a korábbi ciklusokban nem kerültek nyilvánosságra az esetleges problémák és a pénzügyi visszaélések. Kovács a képviselők egyik legfontosabb feladatának tartja az ilyen ügyek feltárását.

A műsorvezető, Rónai Egon felvetette Magyar Péter, a Tisza Párt vezetőjének megjelenését, amely az elemzések szerint gyengítheti az MKKP-t. Kovács ezt azzal hárította el, hogy a felmérések gyakran tévesek, és említette a 12. kerületi előválasztás eredményét, ahol ellenkező információk jelentek meg. Hozzátette, hogy bár lehet átfedés a szavazók között, az MKKP és a Tisza Párt gyakorlatilag teljes ellentétei egymásnak, mivel az MKKP alulról szerveződik és aktív, míg Magyar Péter személyes karizmájával tömegeket tudott maga mögé állítani.

Kovács kijelentette, hogy készen áll a polgármesteri feladatok ellátására, mivel hosszú ideje vezet egy viszonylag nagy szervezetet és jártas az önkormányzati ügyekben. A közbeszerzésekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a keretszerződéseket nem szükséges lehívni, és azokat gyorsan újra ki lehet írni verseny alapján.

Végül a pártnak viccpártként kezdődő múltjára utalva Kovács reményét fejezte ki, hogy a párt tagjai továbbra is humorosak maradnak, de hangsúlyozta, hogy egy önkormányzatban más jellegű feladatokra kell koncentrálniuk.