Kitiltották Koltai Róbertet Ócsáról

Koltai Róbert színművész közösségi médián keresztül hozta nyilvánosságra, hogy nemkívánatos személynek nyilvánították Ócsán, miután a helyi művelődési ház meghívása után két héttel visszamondták az önálló estjét, a polgármester engedélyének hiányára hivatkozva.

Koltai Róbert, aki Jászai Mari-díjas érdemes művész, rendező, filmrendező, valamint a Halhatatlanok Társulatának Örökös tagja, Facebook-bejegyzésében és nyílt levelében fejezte ki csalódottságát az eset kapcsán. A 80 éves színész, aki pályafutása során számos elismerést kapott a közönségtől és a szakmától egyaránt, azt írta, hogy az önálló estek mindig is fontosak és örömteli élmények voltak számára, és szinte mindenhol örömöt tudott nyújtani a közönségének, egyetlen hely kivételével, és ez a hely Ócsa volt.

A bejegyzés szerint az ócsai Egressy Gábor Szabadidőközpont felkérte őt egy kétórás önálló estre, de két héttel később telefonon értesítették a lemondásról, mivel a polgármester, Bukodi Károly nem adta meg hozzá az engedélyt. Koltai Róbert kifejezte sajnálatát az esettel kapcsolatban, megjegyezve, hogy más helyeken továbbra is várják Dés László dalaival tarkított zenés estjét.

Az eset kapcsán megkeresték Ócsa polgármesterét, Bukodi Károlyt, hogy megtudják, valóban nem járult-e hozzá a fellépéshez, de a cikk írásának idején még nem sikerült elérniük. Koltai Róbert posztjában és nyílt levelében úgy fogalmazott, hogy "nemkívánatos személy lettem, tisztelt ócsai közönség", de hozzátette, hogy a többi szereplés kárpótolja. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a színészt miért nem engedte fellépni Bukodi Károly polgármester. Az ügyben keresték az ócsai önkormányzatot, és ha válaszolnak, frissítik a cikket.

Paksi Zita, az intézményvezető a Facebookon keresztül közölte, hogy az elmúlt időszakban intenzív munkát folytattak a város kulturális és szabadidős programjainak újratervezésében, ami néhány, már korábban tervezett program módosításával járt, de hangsúlyozta, hogy ez nem a fellépő művész ellen irányult. A helyzet tisztázása érdekében levelet írtak Bukodi Károly ócsai polgármesternek, amint választ kapnak, frissítik az írásukat.