„Ide figyelj, te NER-es kóborlovag″ - Jakab Péter kiakadt Magyar Péterre

Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke közösségi oldalán akadt ki a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnökére, Magyar Péterre, akit NER-es kóborlovagnak nevezett, és felajánlotta, hogy szívesen kiegyenesítik a gerincét.

A Nép Pártján elnöke, Jakab Péter egy Facebook-videóban fejtette ki véleményét Magyar Péterről, a Tisztelet és Szabadság Párt alelnökéről. Jakab szerint Magyar azzal vádolta meg őt, hogy „cserbenhagyta a vidéket″, mivel 2022-ben az ellenzéki összefogás részeként szembe szállt Orbán Viktorral.

Jakab Péter válaszában kifejtette: „Na ide figyelj, te NER-es kóbor lovag! Tudod én 2022-ben, 2018-ban, de még 2014-ben is küzdöttem az Orbán-rendszerrel szemben. Igen, olyan eszközökkel, amelyek éppen rendelkezésemre álltak. Eközben te mit csináltál? Túlárazott közbeszerzéseket írtál alá, részt vettél a NER építésében, asszisztáltál ahhoz, hogy a feleséged közreműködésével lehallgassanak embereket, leépítsék Magyarországon a jogállamiságot, most pedig azt mondod, hogy én cserben hagytam a vidéket, miközben te részt vettél a haverjaiddal együtt a vidék kifosztásában? Álljon már meg a menet!″.

A Jobbik korábbi elnöke azt is hozzátette, hogy ő egyenes gerinccel tudja járni a vidéket, ellentétben Magyar Péterrel, és felajánlotta, hogy kiegyenesítik a jogász gerincét egy vádalku keretében. „Tudod, ez azt jelenti, ha feldobod a fideszes haverjaidat, akkor te kevesebb büntetéssel fogod megúszni. Ezt tudjuk neked felajánlani.″ – mondta Jakab Péter, aki szerint ha Magyar Péter komolyan gondolja az elszámoltatást, akkor ebben ő sem lehet kivétel.

Az elmúlt időszakban nem csak kormánypárti politikusok, hanem ellenzéki oldalról is többen bírálták Magyar Pétert. Ilyen bírálatot fogalmazott meg többek között Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Toroczkai László, valamint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetője is.