Csalók próbáltak megkárosítani egy idős debreceni nőt

Egy 89 éves debreceni nőt majdnem kétmillió forintra próbáltak rávenni négy román férfi, akik ereszjavítást ígértek neki. A csalás azonban nem sikerült, mert a banki alkalmazott észrevette a gyanús körülményeket és értesítette a rendőrséget.

Az eset a police.hu beszámolója szerint történt, amikor az idős asszony egy debreceni bankfiókba érkezett, hogy 1,8 millió forintot vegyen fel a számlájáról, állítása szerint sürgős ereszjavítás céljából. A banki alkalmazott azonban gyanút fogott, és nem a pénz kiadását, hanem a rendőrséget választotta.

A nyugdíjas nőt április 16-án keresték meg a csalók, akik ereszjavítást és -cserét ajánlottak, és felhívták a figyelmét az ereszcsatorna rossz állapotára. Azt is állították, hogy a "rozoga" csatorna miatt bírságot is kaphat, és bár az asszony megkérdezte a javítás árát, a férfiak már hozzá is láttak a munkához.

Egy óra munka után közölték az 1,8 millió forintos végösszeget, amit az asszony sokallt, és mivel nem volt nála ekkora összeg, a munkások felajánlották, hogy elviszik a bankba a pénz felvételéhez. A banki ügyintéző azonban gyanakodni kezdett, és miután meghallgatta az asszony történetét, azonnal értesítette a rendőrséget.

A csalók eközben egy parkolóban vártak, de az idős nő rendőri kísérettel tért vissza. A rendőrök a román állampolgárságú férfiak autóját átkutatva több százezer forintot találtak, és csalás bűntett kísérlete miatt kihallgatták őket. A nyomozás során kiderült, hogy nem ez volt az első eset, amikor hasonló módszerekkel próbáltak meg embereket átverni.