Murau régió – mert jót tesz neked

A barátságos Murau régió Ausztria zöld szívében, Stájerországban helyezkedik el, és egész évben különleges élményeket kínál a látogatóknak, különösen a melegebb hónapokban.

A Murau régió nem csak a téli sportok kedvelőinek kínál kiváló lehetőségeket, hanem a nyári időszakban is számos hegyi és természetközeli kalandot rejt. A 1320 kilométernyi túraútvonal mentén kristálytiszta tavak, lenyűgöző vízesések és alpesi legelők találhatók, melyekről gyönyörű panoráma tárul elénk. A fáradt túrázók nyáron is igénybe vehetik a felvonókat és ülőlifteket a könnyebb közlekedés érdekében.

A sportolni vágyók számára a régió számos lehetőséget kínál, többek között golfozásra, úszásra, horgászatra, lovaglásra és kerékpározásra a Mura kerékpárút lenyűgöző szakaszán. A nyári hőségben több hűsítő alpesi tó is várja azokat, akik egy frissítő csobbanásra vágynak, és a vízi szórakoztató elemek is rendelkezésre állnak.

A kultúra iránt érdeklődők számára a középkori hangulatú Murau és Oberwölz városkákban tett séták, a helyi apátságok látogatása vagy a Murtal-vasúton tett gőzmozdonyos utazás felejthetetlen élményeket ígérnek. A gyerekek számára ezek a programok különösen örömteli pillanatokat jelentenek. A Murau-Murtal vendégkártya számos kedvezményt biztosít a látogatóknak a különböző látnivalók és szolgáltatások terén.

Sportolás után édes a császármorzsa!

A Murau régióban eltöltött nyaralás során a túrázás, a fatányéros uzsonna és az alpesi hangulat mellett a helyi sörkülönlegességek kóstolása is fontos szerepet kap. A Brauerei der Sinne interaktív sörélményvilágában megismerkedhetünk a sörkészítés fortélyaival, és nem utolsósorban 37 hüttében kínálják a házi készítésű császármorzsát, ami igazi ínyencségnek számít a régióban.

Próbáld ki Murau-t, mert Stájerország jó ízű és neked is jót tesz!