Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója 36 éves korában elhunyt

A magyar zenei ipar egyik meghatározó alakja, Ferich Balázs, hosszú, három éve tartó betegség után, mindössze 36 éves korában hunyt el.

Ferich Balázs neve összeforrt a hazai zenei élettel, hiszen ő volt az egyik alapítója a Supermanagement-nek, amely a magyar zenei piac egyik legsikeresebb kiadó-menedzsmentje. A céghez olyan neves előadók kapcsolódnak, mint Azahriah, a Wellhello és a The Follow The Flow, valamint az Anna and the Barbies, Dzsúdló, Desh.

A zenei menedzser korábban a Blind Myself nevű magyar metálzenekar basszusgitárosaként is tevékenykedett. Társalapítója és barátja, Tóth Gergő a Facebookon emlékezett meg róla, kiemelve, hogy Ferich Balázs veleszületett tehetséggel rendelkezett a menedzselés terén, és már a Blind Myself tagjaként is sokat segített a zenekar dolgainak intézésében. Tóth Gergő szerint 2012-ben vették be a Blind Myselfbe basszusgitározni, és pillanatok alatt barátokká váltak. Később a Magneotonnál is együtt dolgoztak, ahol a Cloud 9+-t menedzselték sikeresen, és ez volt az első banda, amelyet sikeresen menedzseltek együtt.

Ezután pedig együtt alapították meg a Supermanagementet is 2016-ban, amivel hatalmas kockázatot vállaltak, de végül komoly vállalkozást csináltak belőle. „Balázst imádták az előadóink, kollégái. Über-maximalista volt a melóban, nem elégedett meg sosem a második hellyel. Folyamatosan azon agyalt, hogyan lehetnénk még jobbak és jobbak” – írta Tóth Gergő. A cég kezdetben egy kis lakásban működött, amely Ferich Balázs albérlete volt, de később a kis független kiadóból és menedzsmentből komoly vállalkozás lett.

Tóth Gergő megemlékezése szerint Balázsnak hatalmas szíve volt, imádta a gyerekeit és feleségét, Dittát, és a legjobb apuka volt, akit valaha ismert. „Persze voltak vitáink is. Egyszer nagyon megsértettem, és hiába kértem bocsánatot, egy darabig nem volt minden perfekt közöttünk” – írta Gergő, de miután három évvel ezelőtt betegséget diagnosztizáltak Balázsnál „soha semmin nem vitáztunk, mindent teljes egyetértésben csináltunk”. „Már most iszonyatosan hiányzik” – zárta bejegyzését Tóth Gergő.

A Supermanagement hivatalos-oldalán közzétett poszt alatt Pásztor Anna együttese is megemlékezett Balázsról: "Jajj srácok... megrendülve állunk. Sok-sok szeretettel gondolunk Bazsira, családjára és rátok Geri. Őszintén együtt érzünk és sok erőt kívánunk Nektek, az egész zenekar, stáb nevében". A Carson Coma egy fekete szívvel tudatta együttérzését, míg az AWS gitárosa, Brucker Bence érzelmes üzenettel köszönt el az elhunyt zenésztől. Tóth Gabi, Czutor Zoltán, Heatlie Dávid és számos más hazai sztár is részvétet nyilvánított.

(Borítókép: Ferich Balázs. Fotó: Tóth Gergő / Facebook)