"Állandó szorongás gyötör" – Szívszorító vallomás a sülysápi horrorbalesetet túlélő fiatal lánytól

Krisztina három évvel ezelőtt kis híján halálos autóbalesetet szenvedett, azóta pedig úgy érzi, megváltozott az egész élete.

2021 júliusában a Pest megyei Kóka és Sülysáp között súlyos autóbalesetet szenvedett Ládi Krisztina, aki akkor 21 éves volt. A fiatal lány, aki futárként dolgozott, a Balaton-parton töltött néhány napot barátaival, de egy dányi étterem munkára hívta, így hirtelen visszatért, és útnak indult. Egy barátja is követte autójával, hogy elkísérje őt a munkába. Krisztina egy másik járművet próbált megelőzni, amikor az előtte haladó autó vezetője – állítása szerint – szándékosan elé húzta a kormányt. A fiatal lány az út szélére kormányozta a járművét, de az újonnan leöntött aszfalton és a szétszórt fehér murván megcsúszott, többször megpördült és végül oldalára borult.

Krisztina csodával határos módon túlélte a balesetet, de súlyos arcsérüléseket szenvedett, és kórházba került. A mögötte haladó ismerőse mindent látott, ami történt.

Krisztina emlékei között különösen mély nyomot hagyott, hogy két lány tartotta a fejét a baleset után, és segítettek neki, nehogy elvérzzen. Hálás szívvel gondol vissza a sülysápi és kókai önkéntes tűzoltókra is. A baleset másik résztvevőjét is ismerte, hiszen a férfi korábban udvarolt neki.

A baleset óta Krisztina élete teljesen megváltozott, és állandó szorongás gyötri. Jelenleg boldog párkapcsolatban él, és kedvese türelmes vele, de a szorongás mégis jelen van az életében.

A lány a baleset után már nem tudott futárként dolgozni, ezért munkahelyet váltott, és most egy raktárban tevékenykedik. A futárkodást szerette, de sajnos már nem tudja folytatni.

A balesettel kapcsolatos rendőrségi vizsgálat lezárult, és a másik sofőr felelősségét nem állapították meg.

A Pest megyei Ócsán egy másik tragikus esemény is történt, ahol egy patkány támadott meg egy néhány hónapos csecsemőt. A rágcsáló a kislány karját és arcát is megharapta, a sérülések begyulladtak, ezért a gyermeket jelenleg is kórházban ápolják. A hatóságok lakhatatlanná nyilvánították az ingatlant, és a szülők ellen gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást. A család nehéz anyagi körülmények között él, és a környéken sok a patkány. A szülők jelenleg másik gyermekükkel próbálnak ideiglenes szállást találni, míg két kislányukat nevelőszülőkhöz vihetik. A csecsemő 17 éves édesanyja és a pár másik, kétéves kislánya egy fővárosi anyaotthonba került. A Tények szerint a környékbeliek és egy közeli rokon is megerősítette, hogy a csecsemőt órákra magára hagyták, amikor a patkányok megtámadták. A rokon szerint az édesapának három gyereke van egy korábbi kapcsolatából, akiket a nagymama nevel, és úgy véli, a gyerekeknek az lenne a legjobb, ha állami gondozásban maradnának, vagy nevelőszülőkhöz kerülnének. A rendőrség vizsgálja az esetet, és kiskorú veszélyeztetése miatt folyamatban van eljárás.