Döntés született José Mourinho utódjáról

A következő idényben is a januárban kinevezett Daniele De Rossi marad az Európa-ligában negyeddöntős AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A szerdai találkozó után a klubtulajdonosok, Dan és Ryan Friedkin örömmel jelentették be, hogy De Rossi a következő szezonban és a belátható jövőben is az AS Roma vezetőedzőjeként folytatja. "Rövid regnálása alatt is érezhető a klubra gyakorolt pozitív hatása. A klubba vetett mélyen gyökerező hite összhangban van az AS Roma értékeivel, a várossal és a páratlan szurkolóival" – nyilatkozták a tulajdonosok.

A világbajnok tréner, De Rossi januárban vette át José Mourinhótól a szakmai munka irányítását. Azóta a csapat 16 tétmérkőzésen csupán kétszer kapott ki: egyszer az olasz bajnokságban listavezető Internazionalétól, és egyszer a Brighton csapatától, de az utóbbi vereség nem volt jelentős, mivel az Európa-liga nyolcaddöntő visszavágóját négygólos előnyben várták.

Az AS Roma jelenlegi remek formájának köszönhetően az olasz bajnokságban az ötödik helyen áll, és versenyben van a Bolognával a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért. Az Európa-liga negyeddöntőjében pedig egygólos előnnyel várja az AC Milan elleni visszavágót.