A Kétfarkú Kutya Párt a Zöldek/EFA frakcióhoz csatlakozik, ha bejut az EP-be

A Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) képviselői a Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakcióhoz, azon belül is az Európai Kalózokhoz csatlakoznak, ha mandátumot szereznek a 2024. évi EP-választáson. A párt szerdai taggyűlése támogatta Le Marietta, Törley Kata és Juhász Veronika listavezetők tagsági tárgyalásainak kezdeményezését a zöld frakcióval.

A párt közleményében kiemelték, hogy a kalózokkal közös értékeik vannak, mint például a közvetlen demokrácia kiterjesztése, a részvételiség mélyítése, az átláthatóság növelése és a korrupció elleni küzdelem. A taggyűlés felhatalmazta a tárgyalókat az együttműködés részleteiben való megegyezésre.

Mikulás Peksa, a Cseh Kalózpárt alelnöke és az Európai Parlament képviselője üdvözölte a Kutyapárt döntését, és örömét fejezte ki, hogy a magyar képviselőkkel bővülhet a közösségük. Peksa szerint a csehek és a magyarok szoros kapcsolatban állnak, és várja, hogy közösen harcolhassanak az Európai Parlamentben. Peksa hozzátette, hogy a csehek és a magyarok szinte unokatestvérek, együtt vívnak, és nagyon örül, hogy a Kutyapárt képviselőivel kiegészülve még több magyarral együtt tudnak majd együtt vívni és együtt szívni az Európai Parlamentben.

A Kétfarkú Kutya Párt április 20-án, a füvezés világnapján rendezett Million Marijuana March eseményen is részt vesz, ahol az európai uniós drogpolitikáról fog beszélgetni. Az eseményt Le Marietta szervezi, és meghívást kapott rá Deutsch Tamás, a Fidesz európai listavezetője is, bár ő még nem erősítette meg részvételét. Mikuláš Peksával is találkozhatnak az eseményen.

Végül a párt taggyűlése döntött arról is, hogy Erzsébetvárosban polgármesterjelöltet állítanak, ahol Terdik Roland, az MKKP kommunikációs vezetője fogja kihívni a DK-s Niedermüller Pétert. Emellett Kovács Gergely, az MKKP társelnöke megnyerte a hegyvidéki előválasztást, így polgármesterjelöltként indul június 9-én.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat. Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.