A Google Pixel 9 hamarosan Magyarországon

A Google hosszú idő után ismét hivatalosan is piacra dobja saját okostelefonját Magyarországon, a Pixel 9-et, amelyet kizárólag a Yettel kínálatában lehet majd megtalálni.

Az információk szerint már március óta pletykálják, hogy a Google okostelefonjai közül újra lesz elérhető egy modell a magyar piacon. A Mobilarena jelenlétében tartott beszélgetésen Igor Prerovsky, a Yettel vezérigazgatója erősítette meg, hogy a Pixel 9-et kizárólagosan a szolgáltató fogja forgalmazni Magyarországon.

A Pixel 9 mellett korábban felmerült egy középkategóriás Pixel 8a okostelefon lehetősége is, de ennek hivatalos megerősítése még várat magára. A Pixel széria többi tagja, mint például a Pixel 9 Pro, Pro XL, vagy a Pro Fold, valamint a Google által gyártott tablet és fülhallgató jelenleg nem lesznek hivatalosan elérhetők a magyar piacon.

A Google Pixel okostelefonok eddig is elérhetőek voltak Magyarországon, de csak nem hivatalos forrásokból, és ezek a készülékek csak a 4G hálózatokat támogatták. Az új, hivatalosan forgalmazott Pixel 9 viszont már képes lesz csatlakozni a hazai 5G hálózatokhoz is.

A Pixel 9 készülékekkel kapcsolatos részletes tudás még nem publikus, de pletykák szerint a sorozat az új Samsung 5400-as Exynos Modemét fogja tartalmazni, amely lehetővé teszi a műholdas kommunikációt, hasonlóan az Apple eszközeihez.

A Google Pixel 9 hivatalos bejelentésének pontos időpontja még nem ismert, de várhatóan ősszel kerül sor a bemutatóra.