Módosítások a Mészáros vadászcég honlapján a sajtófigyelem hatására

A Mészáros Lőrinchez köthető Vért Vadászati Kft. honlapján számos változtatás történt, miután a 444.hu leleplezte az oldalon korábban szereplő pontatlan adatokat. A cég ezután több adatot is módosított a honlapján.

A változások Hadházy Ákos országgyűlési képviselő posztjának és több hazai portálnak a cég vadászterületeire vonatkozó információit követően kezdődtek. A Mészáros Csoport sajtóközleményben reagált az állításokra, hangsúlyozva, hogy a cég rendelkezésére álló terület valójában 48 ezer hektár, ebből közel 1000 hektár a Vérti Vadaskert területe. A honlapon ekkor már ez szerepelt, így a korábbi cikkeket frissítették.

A 444.hu azonban szerda reggel felfedte, hogy a honlapon korábban valóban 8 hektár szerepelt, és csak a sajtóban megjelent információk után írták át 48 ezer hektárra. A portál képernyőfotókkal is igazolta, hogy a változtatások a sajtófigyelem hatására történtek.

A változtatások során a Vérti Vadaskert területe a honlapon 900 hektárról 1000 hektárra módosult, miközben a vadaskert saját aloldalán még mindig 900 hektár szerepelt. A térképen korábban látható Szekér Csárda és az Alcsútdobozi Vadászház eltűnt, de a vonatkozó aloldalak még elérhetőek voltak.

A térképen a vadászterületek pontos méretei is frissültek, így a Bélmegyeri Vadászterület 4300 hektárra, Fábiánsebestyén pedig 6200 hektárra változott. A Lajta-Hanság Vadászházat a szálláshelyeket bemutató részről eltávolították.

A honlapon található információk frissítése után a jelölt területek összege megközelíti a cég által közölt 48 ezer hektárt, azonban bizonyos adatok, mint a Vérti Vadaskert területe, továbbra is ellentmondásosak. A Mészáros Csoportot megkeresték, hogy tisztázzák a változtatások okát és a korábbi pontatlan információk hátterét.