O. J. Simpson maffiózókkal ölette meg feleségét

Új tanú állítása szerint O. J. Simpson, az egy hete elhunyt amerikaifutballista nem személyesen követte el volt felesége, Nicole Brown és annak szerelme, Ron Goldman meggyilkolását, hanem a Gambino maffiacsaládot bízta meg a brutális kettős gyilkosság végrehajtásával.

A Mail Online által közzétett hangfelvételen John Dunton azt állítja, hogy Simpson "rengeteg pénzt fizetett azért, hogy kinyírják" Brownt. A hangfelvételt John Barresi magánnyomozó készítette, aki már harminc évvel ezelőtt is kapcsolatba lépett a tanúval, és O. J. Simpson halála után döntött úgy, hogy újra megpróbálja szóra bírni a 62 éves férfit, aki ezúttal beleegyezett a beszélgetésbe.

Dunton szerint a Gambino család négy tagja hajtotta végre a gyilkosságot, de Simpson is jelen volt a helyszínen. A tanú már 1994-ben, a gyilkosság után beszélt a Los Angeles-i rendőrséggel, de fenyegetések hatására elhallgatott, mivel a gengszterek pisztolyt nyomtak a szájába és megfenyegették, hogy megölik őt és a családját, ha tanúvallomást tesz. Bár beidézték, nem volt hajlandó beszélni, amiért 23 napra börtönbe került.

A felvételből kiderül, hogy Brown szeretője, Goldman nem volt része a tervnek, és csak véletlenül került a helyszínre. Dunton szerint O. J. Simpson kizárólag a feleségével volt elfoglalva, akit azzal vádolt, hogy számos férfival lefeküdt, ami miatt mérhetetlenül féltékeny volt. A tanút harminc éve nyomasztotta az ügy, de Simpson halála után úgy érezte, végre megszabadulhat a lelki terheitől, és kijelentette: "Őszintén szólva, örülök, hogy O. J. meghalt. Szörnyű dolgot tett, én pedig megjártam a poklot miatta."