Tiszadadai gyilkosság: Tizenhat év fegyház a féltékeny feleségnek

Tizenhat év fegyházbüntetést és tíz év közügyektől való eltiltást szabott ki jogerősen a bíróság arra az ötvenes éveiben járó tiszadadai nőre, aki 2022 júniusában megölte férje szeretőjét. Az ítélet kihirdetése után az asszony könnyek között állította, hogy ártatlan.

A vádlott nő azzal került a bíróság elé, hogy tavaly nyáron megfojtotta a férje szeretőjét, miután rajtakapta őket együtt. A tragédia előzménye, hogy a férjnek viszonya volt egy másik nővel, ami a feleségben erős féltékenységet váltott ki. A féltékenykedés miatt a feleség többször is szembesítette férjét a helyzettel. A bűncselekmény napján a férj a szeretőjével töltötte az időt, ahol két liter bor elfogyasztása után együtt aludtak el.

A vádlott délután érkezett a szerető lakására, ahol először szóváltásba keveredett a riválisával, majd bántalmazni kezdte: megütötte, hajánál fogva rántotta a földre. A férj próbálkozott a két nő szétválasztásával, de a feleség egy hamutállal fejbe vágta, mire a férfi az ablakon keresztül menekült meg.

A bírósági tárgyaláson az asszony tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy "egy újjal sem nyúltam hozzá" a másik nőhöz. Ennek ellenére a bíróság első fokon 18 év fegyházra ítélte, de a vádlott enyhítésért fellebbezett.

A másodfokú eljárás során a bíróság végül 16 évre enyhítette a büntetést, és kimondta, hogy a nő feltételesen sem bocsátható szabadlábra. Az ítélet kihirdetése után az asszony sírva fakadt, és hosszasan törölgette a könnyeit.