Tetőcsere álcája alatt sikkasztottak

Egy kunhegyesi férfi és társai tetőfelújítást ígérve csaptak be egy tiszakécskei háztulajdonost, majd 840 ezer forinttal tűntek el.

A Kecskeméti Járási Ügyészség sikkasztás miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2022 nyarán közösségi oldalon álnéven hirdetett tetőfelújítási munkákat, és "garantált minőséget", "gyors és precíz" munkát ígérve csapta be a megrendelőt. Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint a vállalkozó és két társa 1 millió 650 ezer forintért vállalta a munkát, amely magában foglalta az anyagköltséget és a munkadíjat is.

A vádlottak a munka helyszíni felmérésekor megállapodtak a háztulajdonossal, hogy előzetesen 840 ezer forintot kapnak anyagvásárlásra, de a megbízó azt kérte, hogy előbb kezdjék el a munkát. Miután leszedték a régi tetőcserepeket és megkapták az előleget, csak körülbelül 100 ezer forint értékben vásároltak alapanyagot, amit a helyszínre is szállítottak, de a munkát ezután félbehagyták és eltűntek. Az előleg többi részét egymás között elosztották és felélték.

A megrendelő a kára megtérítését kérte, és a nyomozás során mindkét férfi vállalta a jóvátétel megfizetését, ami miatt az ügyészség felfüggesztette az eljárást és közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Azonban az egyikük nem folytatta a részletek megfizetését, így vele szemben a büntetőeljárás folytatódik. Az ügyészség közérdekű munka kiszabását, valamint a kár megtérítésére kötelezést kér a bíróságtól.