Tavasz közepén télies időjárás várható

Az ország több részén változékony, zivataros időre kell számítani, helyenként jégdarával és hózáporral.

Szerdán a déli óráktól a nyugati határszélen, illetve késő délután Pest és Nógrád megyékben is megdörrenhet az ég. A záporokat és zivatarokat villámlás, dörgés, többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti, a hegyekben pedig hózáporra is számítani kell.

A nap folyamán Magyarország nagyobb részén hosszabb időre süthet ki a nap, de a délkeleti, keleti tájakon ez inkább rövidebb időtartamra várható. Az északnyugati szelet élénk, helyenként erős széllökések kísérik, különösen az északnyugati tájakon és az ország nyugati felén. A záporok és zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul, míg késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben több tájegységünkön kell számítani záporokra, néhol az ég is megdörrenhet, és apró szemű jég is kísérheti a záporokat. Kezdetben a Tiszántúlon tartósabb eső is kialakulhat. Az északias szél sokfelé élénk, erős lesz. A hőmérséklet minimumai 1 és 7, maximumai pedig 12 és 16 fok között alakulnak.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás időnkénti gomolyfelhősödéssel, de a délután második felében északnyugaton és nyugaton több felhő lehet az égen, és egy-egy futó zápor is kialakulhat. Az északias szél többfelé élénk, néhol erős lesz. Hajnalban a hidegre érzékeny helyeken gyengén fagyhat, napközben pedig 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

A hétvégén változó időjárásra kell készülni, naposabb és felhősebb időszakok váltakoznak, helyenként kisebb eső, futó zápor is előfordulhat, és zivatar sem kizárt. Szombaton az ország nagy részén élénk, vasárnap már erős, helyenként viharos lesz az északias szél. A hőmérséklet szombaton 13 és 19, vasárnap 10 és 18 fok között ingadozhat.