Sulyok Tamás államfő már Budán él, de hétvégente Szegedre látogat

Budapestre költözött Sulyok Tamás köztársasági elnök, aki hétköznapjait már a fővárosban tölti, de a hétvégeket továbbra is szívesen tölti szegedi otthonában. A Béla király úti államfői rezidenciába még nem költözött be, jelenlegi elődje, Novák Katalin ott-tartózkodása miatt.

Sulyok Tamás a hétköznapokat már Budapesten, a saját ingatlanában tölti, és nem fogadott el állami lakást. A Blikk információi szerint a köztársasági elnök és felesége a hétvégeket Szegeden töltik, ahol gyakran látható az utcán, vagy éppen felesége vezeti a családi autót.

Egy szomszéd szerint Sulyok Tamás kedden este díszvacsorát adott Karikó Katalin Nobel-díjas tudósnak a Szegedi Tudományegyetemen, majd az éjszakát szegedi lakásában töltötte. A köztársasági elnök személyi védelmét a Terrorelhárítási Központ biztosítja, akik 24 órás védelmet nyújtanak számára, akár Szegeden, akár Budapesten tartózkodik.

Sulyok Tamás vagyonnyilatkozata alapján a II. kerületben rendelkezik egy 72 négyzetméteres lakással Budapesten. A Sándor-palota sajtóosztályától érkezett információk szerint még nem történt meg a leköszönő Novák Katalin kiköltözése, és Sulyok beköltözésének időpontja is ismeretlen.

Az államfői rezidencia átköltözési folyamata hosszadalmas lehet, mint ahogy az Áder János esetében is történt, aki csak nyolc hónap után költözött be a Béla király úti villába Schmitt Pál lemondása után. A leköszönő államfők állami lakást, személyzetet és gépkocsit kapnak használatra, mint ahogy Áder is beköltözött a Béla király út 3. alatti luxusvillába, amelynek felújítására és modernizálására jelentős összegeket költöttek.