A nap legfontosabb hírei – 2024. április 17.

A belga bíróság zöld utat adott Orbán Viktor kedden betiltott brüsszeli konferenciájának, a miniszterelnök pedig üdvözölte a szabad beszéd győzelmét. Magyar Péter bemutatta azokat a jelölteket, akik pártja Európai Parlamenti listájára szeretnének kerülni. Kocsis Máté felesége egy miniszteri pozíció révén kapott állást. Szentkirályi Alexandra kampányt indított azzal a céllal, hogy "felszabadítsa Budapestet Gyurcsány fogságából". A Borkai Zsolt botrányában érintett ikerpár a bíróság elé került. Gyula város polgármestere szerint a Fidesz elárulása munkahelyi kockázatokkal járhat. Pikó András és támogatói a közszolgálati szellemiség jegyében tüntettek a Ludovika téren az otthonuk elvesztése ellen. A noÁr nevű szervezet egy időre felfüggeszti tevékenységét.

A belga igazságszolgáltatás engedélyezte Orbán Viktor és csapatának a korábban betiltott brüsszeli konferenciáját, amiért a miniszterelnök kiemelte a szabad beszéd fontosságát. Magyar Péter, a jelöltek bemutatásával, pártja Európai Parlamenti listájára való pályázásra invitálta az érdeklődőket. Kocsis Máté házastársa egy miniszteri döntés következtében jutott álláshoz.

Szentkirályi Alexandra a kampány megnyitóján kijelentette, hogy céljuk Budapest "kiszabadítása Gyurcsány fogságából". A Borkai Zsolt botrányában érintett ikerpár ügye bírósági szakaszba lépett. Gyula város vezetője szerint a Fidesz elleni cselekedetek munkahelyi veszteségeket eredményezhetnek.

Pikó András és hívei a Ludovika téren demonstráltak, hogy hangot adjanak az otthonuk elvesztése elleni aggodalmuknak, a közszolgálati értékek védelmében. A noÁr szervezet bejelentette, hogy egy időre szünetelteti működését.

A nemzetközi hírek között szerepel, hogy az orosz erők egy ukrán városközpontot támadtak, ahol legalább tíz ember vesztette életét. Izrael egy gázai menekülttábor elleni légicsapásában pedig legalább hét gyermek halt meg.