O.J. Simpson halála és hagyatékának sorsa

O.J. Simpson, az egykori amerikaifutball-játékos és színész, 76 éves korában hunyt el prosztatarák következtében, és halálakor csak egy közeli családtag volt vele, mondta ügyvédje, Malcom LaVergne. Simpson hagyatékának kezelése folyamatban van, és a család magánéletet kér az átmeneti időszakban.

O.J. Simpson ügyvédje, Malcom LaVergne megosztotta az információt, hogy a volt sportoló és színész, akit 2009 óta képvisel, nem volt képes kifizetni ítélete nagy részét, és vagyona nem éri el a megítélt összeget. Simpson, akit tavaly prosztatarákkal diagnosztizáltak, április 10-én halt meg. A család közösségi oldalán tett közleményében Simpson gyermekei és unokái körülvéve búcsúztak el tőle, azonban LaVergne szerint valójában csak egy ember volt jelen halálakor.

Simpson utolsó komoly megbeszélése az ügyvédjével húsvét előtt történt, ahol éber állapotban, sört ivott és tévét nézett. Körülbelül egy héttel később az orvosok már azt mondták, hogy Simpson egyfajta „átmenetben van”. LaVergne leírása szerint Simpson a múlt héten már csak vizet kért és egy TV-s golfversenyt nézett.

LaVergne kifejtette, hogy Simpson gyermekei – Arnelle és Jason Simpson, valamint Nicole Brown Simpsonnal közös gyermekei, Sydney és Justin – egész életükben megosztották apjukat a világgal, és most magánéletet és kegyelmet kérnek. Az ügyvéd szerint a család a hírnév és a viták terhét is cipelni kénytelen.

A hagyaték összeszámlálása jelenleg is folyamatban van, és LaVergne szerint Simpson végrendeletében négy gyermekét nevezte meg a hagyaték egyetlen kedvezményezettjeként. A családi vagyonkezelés részleteit még nem közölték, és az ügyvéd nem kívánt értéket mondani a hagyatékra.

Simpson, akit felmentettek a büntetőjogi vádak alól, amelyek szerint meggyilkolta volt feleségét és annak barátját, Ronald Goldmant, nem fizette ki a neki ítélt 33,5 millió dolláros ítélet nagy részét. David Cook ügyvéd, a Goldman család képviselője szerint az esedékes összeg a kifizetetlen kamatokkal együtt több mint 114 millió dollár. LaVergne szerint a tartozás összege több mint 200 millió dollár lehet, de Simpson vagyona nem éri el ezt az összeget. Az ügyvéd arra kérte a Goldman és a Brown családokat, hogy használják saját forrásaikat, ha úgy gondolják, hogy Simpsonnak több vagyona van.

(Borítókép: O.J. Simpson megjelenik a bíróságon az előzetes meghallgatáson a Clark Megyei Regionális Igazságügyi Központban 2007. november 13-án Las Vegasban, Nevada államban. Fotó: Andrew Gombert / Pool / Getty Images)

: Indamedia Csoport