Negyvenegy magyar úszó a belgrádi Európa-bajnokságon

Negyvenegy magyar úszó vesz részt a júniusi belgrádi Európa-bajnokságon, köztük az olimpiai bajnok Milák Kristóf is, aki hat számban indul. A magyar csapatban 15 férfi és 18 női versenyző szerepel a medencés számokban, míg a nyíltvízi úszásban négy-négy sportoló képviseli hazánkat. A verseny kiemelt jelentőségű, hiszen ez az utolsó lehetőség az olimpiai kvóták megszerzésére.

Milák Kristóf, aki az országos bajnokságon is hat számban indult – 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint pillangón –, most is ugyanezekben a számokban méretteti meg magát. Sós Csaba szövetségi kapitány az Inforádiónak nyilatkozva Milák teljesítményét kiemelkedőnek nevezte, és elismerően szólt a sportoló sokoldalúságáról.

Sós Csaba szerint Milák képességei és tehetsége egyedülállóak, és bár kérdőjelek még mindig vannak benne, a bajnokságon nyújtott teljesítmény meggyőző volt. A kapitány hangsúlyozta, hogy a zsenik egyedi utat járnak, és óva intett attól, hogy Milák példáját általánosítani és kötelezővé tenni próbálják, hiszen "Milák Kristófból csak egy van".