MCC képzés általános iskolásoknak: Élmény és tudás a hétvégeken

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) különleges képzést hirdetett az általános iskola felső tagozatos diákjai számára, amely a "nagyszerű lehetőségek" ígéretével kecsegtet. A Fiatal Tehetség Programba most negyedikes tanulók jelentkezését várják, ahol a robotika és a magyar szülőföldhöz való kötődés erősítése is a tananyag részét képezi.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Fiatal Tehetség Program keretében hirdet meg képzést az általános iskola felső tagozatos diákjai számára. A programot az intézmény "az egyedülálló MCC-s életút első lépcsőfokának" nevezi, és a hétvégi képzések során a robotika mellett a magyar szülőföldhöz való kötődést is erősítenék.

Azok a diákok, akik felvételt nyernek a programba, "élmény, közösség és hasznos tudás" révén gazdagodhatnak. A jelentkezéseket június 30-ig várják "Kárpát-medence-szerte", összesen huszonhét helyszínen.

A Fiatal Tehetség Program, vagy röviden FIT Program, az MCC képzésrendszerének a legfiatalabbaknak szóló eleme. A program már korai életszakaszban segíti a kiemelkedő képességű gyermekek kibontakozását, ötödik osztályos kortól kezdve pedig "élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált, tehetséggondozó képzést" kínál.

A képzés célja, hogy felkeltse a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészítse őket a továbbtanulásra, és támogassa a magyar kultúrához való kötődést. A hosszú távú cél a tehetséges diákok érvényesülési lehetőségeinek biztosítása, a tudatos állampolgárrá válás elősegítése, valamint egy felelősen gondolkodó és cselekvő értelmiségi bázis kialakítása.

A program hétvégi képzési alkalmakon alapul, melyek során a gyerekek egész napos, intenzív, de játékokkal tarkított foglalkozásokon vehetnek részt.

Kik jelentkezhetnek?

A jelentkezés az intézmény honlapján keresztül lehetséges. A 4. évfolyamos, szeptembertől 5. évfolyamba lépő diákok jelentkezését várják az alábbi helyszíneken: Arad, Beregszász, Békéscsaba, Budapest, Csíkszereda, Debrecen, Dunaszerdahely, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Kolozsvár, Marosvásárhely, Miskolc, Nagyvárad, Nyíregyháza, Pécs, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Szatmárnémeti, Szeged, Szekszárd, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg. A beregszászi képzési programra a jelenleg 5. osztályos, szeptembertől 6. osztályba lépő diákok jelentkezhetnek.